Cinci trofee “Off Road 2015″ pentru Mercedes-Benz

,
2.89K 0

Mercedes-Benz a dominat ediția de anul acesta a prestigioasei gale “Off Road Award 2015″, luînd acasă nu mai puțin de cinci trofee, pentru cele mai bine vândute SUV-uri ale sale, G-Class, GLA, GLK și GLE Coupé.

Organizat de revista germană Off-Road, concursul are o tradiție îndelungată, care a început tocmai în 1982, atunci când cititorilor li s-a cerut, pentru prima oară, să voteze cel mai bun vehicul off-road al anului. Anul acesta, 123 de SUV-uri și vehicule de off-road s-au întrecut la unsprezece categorii.

Pentru a 12-a oară la rând, legendarul Mercedes-Benz G-Class a fost triumfător la categoria B “Off Road de Lux” – un success fără precedent în istoria Premiilor “Off Road”. Într-o categorie în cadrul căreia s-au întrecut zece vehicule, strămoșul tuturor SUV-urilor Mercedes-Benz din zilele noastre a adunat 33,3% dintre voturile acordate, cu 23,5% mai multe ca vehiculul clasat pe poziția a doua.

Și Mercedes-Benz GLE Coupé i-a impresionat pe cititorii revistei Off-Road. Noul SUV a fost victorios atât la categoria G “Crossover de lux”, cât și la categoria K “Debutant”.

Automobilul compact Mercedes-Benz GLA a triumfat la categoria F “Crossover”, punînd o distanță clară între el iși vehiculul aflat pe poziția a doua. Cu 22,8 procente, GLA a obținut mai mult de o cincime din voturile acordate într-o categorie care a inclus 14 concurenți.

Supremația în cadrul categoriei D, rezervată SUV-urilor clasice a fost disputată de de 29 de vehicule. Așa cum s-a întâmplat și în 2013, câștigătorul a fost Mercedes-Benz GLK. În ciuda înlocuirii sale iminente cu GLC, GLK-ul de success a obținut 15,8% dintre voturi, lăsînd în urmă numeroase vehicule mai noi.

Și Mercedes-Benz Unimog a plecat acasă cu unul dintre trofee, fiind votat, pentru a unsprezecea oară la rând, Vehiculul Anului de către cititorii Off-Road, la cateogria “Special-purpose Vehicles”.

Comentati?

Your email address will not be published.