Învingătorul ia totul! Mercedes își mărește avansul față de BMW în cursa vânzărilor de mașini premium

,
1.18K 0

Mercedes-Benz este lider detașat, cifrele sale de vânzări depășind valorile obținute de principalul rival BMW cu 57.985 de mașini în primele nouă luni ale anului 2016, conform datelor făcute publice de producătorii auto. 

Mercedes-Benz avea ca obiectiv ajungerea pe primul loc în clasamentul celor mai bine vândute mașini premium din lume până în 2020, dar se pare că target-ul a fost deja atins, mașinile cu stea în frunte fiind din nou primele în cursa vânzărilor, pentru întâia oară după 2005.

Mercedes a atras atenția segmentului tânăr de clienți cu portofoliul său revizuit, în care se regăsesc GLC Coupe și compactul GLA. Nici BMW nu pierde timp și pune la bătaie noul model Seria 5. Pentru ca acesta să rivalizeze cu cea mai inteligentă limuzină business, E-Class, BMW a echipat Seria 5 cu numeroase funcții și sisteme de asistență. Dar Mercedes-ul a ajuns deja pe șoselele din lumea întreagă, în timp ce fanii BMW mai au de așteptat până în februarie 2017 pentru a comanda noul model. Este șansa bavarezilor de a se lupta de la egal la egal cu Mercedes, după ce Seria 7 nu a reușit să depășească S-Class în vânzări.

E-Class 2017

“Profitabilitatea rămâne principalul nostru obiectiv”, declară șeful diviziei de vânzări de la BMW, Ian Robertson.

Și în ceea ce privește modelele cu emisii zero, Mercedes le-a luat-o înainte rivalilor BMW și Audi. Compania de la Stuttgart a lansat, sub forma unui SUV și purtând denumirea de Generation EQ, un concept electric cu o autonomie de 500 de kilometri.

Vânzările globale de modele BMW au crescut cu 9,4% până la 197.419 mașini vândute în septembrie, ridicând astfel totalul pe nouă luni la 1,48 de milioane de vehicule. În același interval, Mercedes-Benz a înregistrat însă creșteri aproape duble față de rivalul bavarez, cu cifrele de vânzări crescând cu 12,1% până la 211.286 de automobile livrate în septembrie, ridicând procentul total cu 11,7% până la 1,54 milioane. Audi abia ține pasul cu cei doi granzi, dar își păstrează locul 3 în cursă, livrând 1,41 de milioane de mașini în 2016.

Comentati?

Your email address will not be published.