Ce as ascunzi în mânecă, AMG? Bolid misterios dezvăluit parțial

,
951 0

Încă o mașinărie senzațională va fi dezvăluită în curând. Mercedes promovează noul supercar al companiei, care va fi arătat în toată splendoarea la Paris, la sfârșitul acestei luni. Fotografia făcută publică de companie în această dimineață ar putea fi imaginea unui Mercedes-AMG GT Black Series sau a hypercar-ului R50. Dar liniile și proporțiile care se văd de sub prelată indică un model la scară redusă.

Mercedes tocmai și-a dezvăluit cele mai recente creații, Mercedes-AMG GT Roadster și GT C. Dar se pare că nemții nu au de gând să se oprească aici când vine vorba de performanță. Acum compania ne pune imaginația la treabă, postând fotografia unui bolid care se vede misterios de sub o prelată.

Șeful Mercedes-AMG, Tobias Moers, a confirmat deja că un model Black Series se va alătura gamei Mercedes-AMG GT mai devreme sau mai târziu. Monstrul GT va veni, cel mai probabil, cu 580 CP și cu un sprint de la 0 la 100 km/h în aproximativ 3,6 secunde.

“AMG GT Black Series este o mașină pe care trebuie să o construim. Nu se va întâmpla în viitorul apropiat însă, pentru că modelele Black Series au tendința să-și facă apariția spre finalul ciclului de producție al unei mașini”, a spus Moers.

Mercedes-AMG-R50

Dacă încă este prea devreme pentru modelul Black Series, atunci mult-așteptatul hypercar R50, plănuit de AMG pentru a pentru a aniversa 50 de ani de la înființarea companiei.

R50 ar putea fi propulsat de un motor turbo de 2.0 litri, dar și de trei motoare electrice adiționale, acestea ajungând la o putere totală de 1.300 CP, suficient pentru a provoca insomnie hypercar-urilor de tradiție. R50 ar urma să aibă un design extrem, inspirat de monopostul de Formula 1 W07 F1, dar și de mașinile de curse LMP1 Le Mans. Prezenț portierelor gullwing ar fi un omagiu adus legendarului Mercedes 300 SL, iar elementele aerodinamice active ar fi preluate de la ‘’bestia verde’’ GT R.

Dar înfățișarea extremă și toată acea putere uluitoare vin cu un preț pe măsură. Prețul de pornire pentru această ediție limitată va fi de aproximativ 4 milioane de dolari.

Comentati?

Your email address will not be published.