C-Class Cabrio 2016 este aici. Secretele de design dezvăluite

,
2.07K 0

Primul C-Class Cabrio de la Mercedes își vede toate secretele de design dezvăluite în cea mai recentă simulare digitală marca RM Design.

Programat să devină cel mai ieftin vehicul decapotabil decorat cu steaua în trei colțuri, noul C-Class Cabrio își va face deubutul la începutul anului viitor, la scurt timp după lansarea coupe-ului în luna septembrie și a versiunii de înaltă performanță Mercedes-AMG C 63 Coupe.

c-class-cabrio-2

Nicio surpriză din punct de vedere tehnic. Platforma MRA este aceeași structură care stă și la baza actualei limuzine C-Class și a noului său frate Coupe. C-Class Coupe rămâne fidel originilor, din moment ce modelul de dimensiuni mai mari, E-Class Coupe, este programat să urce o treaptă și să moștenească platforma viitorului E-Class – de fapt, o derivare a aceleiași platforme MRA, cu ecartament și ampatament mai mari.

Spre deosebire de soluția unui acoperiș rigid adoptată de BMW pentru decapotabila Seriei 4, Mercedes-Benz C-Class Cabrio va primi un acoperiș textil, totul în numele unei greutăți reduse și al beneficiilor implicite pe care le poate aduce aceasta în ceea ce privește caracterul sportiv.

Așadar, noul C-Class Cabrio va fi unul dintre cele mai ușoare vehicule decapotabile din segmentul său. Acum că am clarificat acest aspect, cum rămâne cu design-ul? Inspirat masiv de noul și superbul C-Class Coupe, viitorul C-Class Cabrio nu poate decât să mărească miza cu proporțiile sale și mai aerodinamice, grație unui profil alungit insuflat de dispariția plafonului fix. Șeful departamentului de design de la Mercedes, Gorden Wagener, îndrăznește chiar să poziționeze noul C-Class Cabrio deasupra modelului universal aclamat S-Class Coupe, în ceea ce privește prezența și frumusețea veritabile.

c-class-cabrio-3

Principalii suspecți în privința rivalității vor fi, bineînțeles, Audi A5 cabrio și versiunea cabrio BMW Seria 3, acesta din urmă trebuind să-și primească o nouă generație pe parcursul anului viitor.

Sursă foto: RM Design.

Comentati?

Your email address will not be published.