Zetsche atacă Sillicon Valley: “Google nu e producător auto”

,
1.54K 0

Deiter Zetsche, CEO Daimler, a atacat Google, spunînd că gigantul specializat în tehnologie are șanse mici să devină un producător auto important, în ciuda dorinţei de implicare în industrie.

“Google și alte companii asemănătoare vor să se implice, nu cred că vor, în primul rând, să construiască vehicule. Google studiază casa, biroul și mașina din perspectiva locurilor în care oamenii petrec mult timp”, a declarat șeful grupului german Daimler pentru Reuters.

Ca urmare a unei atenții sporite acordate condusului autonom și vehiculelor controlate cu ajutorul calculatorului, industria auto și companiile specializate în tehnologie, cum ar fi Google, au devenit șocant de dependente una de cealaltă. Producătorii auto cu tradiție se simt acum amenințați de “vrăjitorii” din Silicon Valley.

World premiere of the Mercedes-Benz F 015 Luxury in Motion at the CES, Las Vegas 2015 Weltpremiere des Mercedes-Benz F 015 Luxury in Motion auf der CES, Las Vegas 2015

“Trebuie să înțelegem asta, apoi să ne găsim rolurile potrivite, să stabilim până la ce punct sunt complementare, până la ce punct devenim independenți, până la ce punct suntem rivali”, explică Zetsche. El continuă, acuzînd Google de violarea intimității posesorilor de modele Mercedes-Benz. “Când vorbim despre siguranță în privința Mercedes, aceasta nu se aplică doar în cazul accidentelor, dar înseamnă și siguranța datelor lor personale. Pentru a le putea oferi asta, trebuie să deținem controlul și nu putem face asta dacă informația este controlată de Google.

Google a anunțat apariția primei sale mașini anul trecut. Încă etichetată ca prototip experimental, modelul este un vehicul autonom avansat, așteptat să intre în producția de serie în 5-10 ani.

Și Mercedes-Benz plănuiește să-și lanseze propriul vehicul autonom pe parcursul acestui deceniu. Viitoarele programe de asistență vor fi capabile să preia sarcinile de condus și să ofere funcții de auto-parcare, fără intervenție umană. Cel mai recent prolog al viitorului dependent de tehnologie conceput de Mercedes a fost F 015 Luxury in Motion Concept, dezvelit luna trecută la Detroit.

Comentati?

Your email address will not be published.