Viitorul Mercedes GLS aproape nemascat

Mercedes GLS
,
2K 0

Cel mai mare SUV din gama Mercedes va primi un nou nume și o nouă parte frontală. Mercedes GL va deveni Mercedes GLS.

Acestea sunt primele fotografii spion ale faceliftului lui Mercedes GLS, cunoscut până acum sub numele de GL. Modelul modernizat se va lansa la salonul de la Detroit în ianuarie 2015. Prezentat în aprilie 2012 la salonul de la New York, cel mai mare SUV Mercedes va primi un facelift în mai puțin de 3 ani.

Prototipul prezentat în fotografii a fost surprins în premieră undeva în Scandinavia având doar un camuflaj sumar peste partea frontală și cea posterioară, ceea ce indică faptul că schimbările se vor rezuma la restilizarea barei față, a farurilor și stopurilor plus o grilă nouă a radiatorului.

Conform cu informațiile care le avem, gama de motorizări va fi preluată aproape neschimbată. GLS este unul dintre puținele modele Mercedes care oferă aceeași gamă de motorizări atât în Europa cât și în SUA:

  • V6 3,0 litri turbodiesel în GLS 350 BlueTec (240 CP în SUA și 258 CP în Europa)
  • V6 3,0 litri bi-turbo în GLS 400 4Matic (333 CP in Europa) și în GLS 450 4Matic (362 CP în SUA)
  • V8 4,7 litri bi-turbo în GLS 500 4Matic (408 CP in Europa) și în GLS 550 4Matic (429 CP în SUA)
  • V8 5,5 litre bi-turbo în GLS 63 AMG (557 CP în Europa și 550 CP în SUA).

Nu este încă clar dacă GLS va primi noul tren de rulare adaptiv care va debuta la GLE Coupe și va fi preluat și de GLE facelift (succesorul lui ML) sau dacă această inovație va fi rezervată doar pentru viitoarea generație GLS care se va lansa în 2017.

După unele zvonuri, viitorul GLS va fi al doilea model Mercedes care va primi o versiune ultraluxoasă Maybach. O versiune Maybach nu ar fi o surpriză datorită faptului că GLS va aparține familiei Clasei S și Mercedes trebuie să ofere un competitor pentru viitoarele SUV-uri BMW X7 și Bentley.

Dar până la complet noua generație GLS, faceliftul actualului GL, care va primi în premieră numele GLS, va debuta la Salonul de la Detroit în ianuarie 2015.

Comentati?

Your email address will not be published.