Mercedes-AMG GT4. Panamera killer revine în cărți

,
1.81K 0

Mercedes-AMG GT4 revine în cărți, conform celebrului editor de la Car magazine, Georg Kacher. Noul frate cu patru uși al supercarului AMG GT de la Mercedes este programat să-și facă debutul în 2019.

Contrar așteptărilor ridicate de asocierea numelui său cu Mercedes-AMG GT, noul model cu patru locuri va avea, de fapt, mai multe în comun cu viitoarea generație CLS, care ar trebui să-și facă apariția în 2018.

Avînd la bază aceeași platformă ca și viitorul CLS, Mercedes-AMG GT4 nu va avea totuși elemente de design comune cu fratele sau mai mare și mai civilizat. Structura caroseriei va fi construită din aluminiu, în timp ce șasiul va fi complet reconfigurat de către inginerii de la AMG.

Noul Mercedes-AMG GT4 va fi mai mic și mai ușor ca CLS, inspirat de reputația excelentă a modelului Mercedes-AMG GT în ceea ce privește caracterul sportiv și agilitatea. În ciuda încercării celor de la AMG de a reduce greutatea, noul model va trebui să ofere spațiu pentru patru persoane adulte și bagajele lor.

Puterea va veni de la același motor dezvoltat de la zero de AMG, un V8 de 4.0 litri aflat şi sub caroseria modelului coupe. Conform revistei Car, acesta ar putea fi ceva mai generos în ceea ce privește puterea, depășind pragul de 500 sau 550 CP. Tracțiunea integrală 4Matic va fi opțională, la cererea primită pe piețele din țările în care ninge mult, cum ar fi Canada și Elveția.

Prețul de pornire este estimat la £120,000, o cifră justificată de turul tehnic de forță ascuns sub liniile senzuale ale noului Mercedes-AMG GT4 – cu frâne ceramice și obligatoriu un diferenţial autoblocant nebunesc.

Sursă foto: Larson/carmagazine.co.uk

Comentati?

Your email address will not be published.