VIDEO Mercedes-AMG C 63 S Coupe își face de cap pe circuitul Ascari

,
1.44K 0

Mercedes-AMG C 63 S Coupe intră pe circuitul Ascari ca să facă ce știe el mai bine. Să se joace, să dea foc la anvelope și să facă drifturi ca un profesionist pentru a vă face pe plac. E momentul să-l vedem în acțiune.

Măreție. Un motto pe care C 63 încearcă să-l pună în aplicare cu înfățișarea sa suavă și cu o serie de detalii unice de design. Portierele cu geamuri fără rame, acoperișul și capacul portbagajului sunt singurele elemente împrumutate de la Mercedes-AMG C 63 Coupe și de la C-Class Coupe, recent dezvăluit. Toate celelalte au fost subtil reconfigurate pentru a se potrivi întocmai spiritului veritabil al unei mașini sport AMG cu sânge fierbinte. Caroseria a fost ranforsată în zonele-cheie și este acum mult mai lată, ca și șasiul în sine, care primește ecartamente mai mari.

Cauciucurile standard au fost înlocuite cu anvelope mai late în genul celor de curse – 255 mm pe puntea din față și 285 mm în spate. Grație sistemului variabil de amortizare, suspensia AMG RIDE CONTROL se poate regla în trei faze diferite.

mercedes-amg-c63-coupe-8

Dar gata cu vorba goală. Haideți să lăudăm ce merită cu adevărat, și anume chiar inima senzaționalului Mercedes-AMG C 63 S Coupe, întruchipată de motorul V8 biturbo de 4,0 litri, disponibil în două versiuni. În varianta sa standard, C 63 Coupe vine cu 476 CP și 650 Nm, în timp ce, în cazul vârfului de gamă, modelul S, dezvoltă o putere solidă de 510 CP și 700 Nm, cu 25 CP și 50 Nm mai mult ca versiunea V8 de 6,2 litri aspirată natural de sub capota predecesorului său.

Distanța de la 0-100 km/h este parcursă în doar 3,9 secunde (4,0 secunde pentru versiunea de bază C 63 Coupe – cu 0,1 secunde mai rapid ca limuzina C63 și cu 0,2 secunde mai rapid ca C63 T-Modell), iar viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h (155mph). Limitatorul poate fi dezactivat dacă se comandă Driver’s Package, ducînd viteza maximă la o valoare mai impresionantă, de 290 km/h (180mph).

Puterea este transmisă exclusiv către puntea din spate prin intermediul cutiei automate cu șapte trepte de la AMG Speedshift MCT (MultiClutch Transmission), însoțite de padele pe volan pentru operare manuală.

În comparație cu limuzina C 63, transmisia primește un raport final mai scurt și funcționează în combinație cu un diferențial cu alunecare limitată, un autoblocant mecanic pentru versiunea standard C 63 sau unul electronic, cu reacție mai rapidă, pentru versiunea S.

mercedes-amg-c63-coupe-13

Și ultimul, dar nu cel din urmă, sunetul motorului este complet configurabil, grație unui sistem sport de evacuare Performance, oferit opțional și care prezintă tehnologia flapsurilor variabile. Evacuarea schimbă coloana sonoră a senzaționalului V8 în modul Performance pentru a-l face să se potrivească cerințelor șoferului, de la discret și până la un sunet de-a dreptul înflăcărat, toate prin simpla apăsare a unui buton.

Probabil că speri deja să îmblânzești bestia tu însuți… A sosit momentul ca noul Mercedes-AMG C63 S Coupe să urle și să danseze pe circuitul Ascari în următorul clip. Distrați-vă!

Comentati?

Your email address will not be published.