Transformer 3.0 – Mercedes-Benz “Concept Digital Core”

Concept Mercedes-Benz
,
1.37K 0

Mercedes-Benz lovește din nou cu o apariție cel puțin surprinzătoare. Gordon Wagener, șeful departamentului de Design de la Daimler AG, a schițat viziunea sa în privința modului în care automobilele vor arăta peste 15 ani, în exclusivitate pentru revista germană “Auto Bild”: este vorba despre Mercedes-Benz “Concept Digital Core”.

Emoție și inteligență. Sunt termenii care defines mașinile anilor 2030. Vor fi complet automatizate și complet conectate cu alte vehicule similare. Vor fi ultra-performante, “superi tari”, ultra-tehnologizate, sofisticate și vizionare, ne vor anticipa planurile și gesturile cu ajutorul unor camere și al unor senzori, monitorizîndu-ne fiecare mișcare, mai ceva ca un bodyguard.

Transformer 3.0 (2)

Este nimic altceva decât mașina viitorului în viziunea directorului de design de la Daimler AG, Gordon Wagener. O mașină pe care o numește simplu Transformer 3.0 – Mercedes-Benz “Concept Digital Core”.

Mașina va fi interactivă și reactive și – așa cum arată denumirea aleasă de Wagener – aceasta se va transforma.

Urmînd îndeaproape tehnica de construcție a Conceptului IAA prezentat în 2015 la Salonul Auto de la Frankfurt, Transformer 3.0 prezintă o structură inteligentă din fibră de carbon la interior și o una flexibilă la exterior, care îi îmbracă sensual liniile aerodinamice.

Transformer 3.0 (3)

Design-ul se va schimba, forma se va schimba, culoarea se va schimba, în funcție de comportamentul dictat de ocupanți. Se va extinde și va reveni apoi la dimensiunile standard în funcție de necesități. Conceptul anului trecut, IAA, primea automat o extensie de 25 mm în partea frontal și se extindea cu 20 mm în partea posterioară pentru a asigura un flux de aer superior.

Și când va ajunge acest bolid pe străzile noastre? Este viziunea lui Wagener pentru anii 2030. Așa că pentru moment, să ne mulțumim cu cele mai inteligente limuzine și cu cele mai puternice compacte, care au trecut la nivelul următor în ceea ce privește siguranța și confortul.

Comentati?

Your email address will not be published.