O nouă uzină Mercedes în Polonia?

O nouă uzină Mercedes
,
1.51K 0

Mercedes se află în căutarea unei locații pentru construirea unei noi uzine de motoare și automobile. Conform informațiilor apărute în presa poloneză, orașul Jawor din sud-estul Poloniei este marele favorit pentru a pune bazele uzinei Mercedes, iar decizia finală ar trebui făcută publică până la mijlocul lunii aprilie.

Tot mai mulți producători auto își mută producția către estul și centrul Europei. Slovacia și Polonia sunt destinațiile preferate de constructorii de automobile.

La finele anului 2015, Jaguar Land Rover a ales Nitra din Slovacia pentru a construi o nouă uzină în urma unei investiții de 1,5 miliarde de euro.

Conform ziarului polonez de afaceri Puls Bisnesu, Daimler ia în considerare Polonia în locul Rusiei, pentru a nouă fabrică de automobile.

Se pare că orașul Jawor din sud-estul Poloniei este principalul favorit pentru locația noii uzine Mercedes. Jawor a fost în discuție și pentru uzina Jaguar Land Rover, dar a pierdut cursa cu orașul Nitra.

Conform presei poloneze, Daimler intenționează să construiască o uzină pentru producerea de autoturisme și una pentru construcția de motoare. Informațiile nu menționează însă ce modele ar construi Daimler în cadrul fabricii, susținînd doar că producătorul plănuiește să construiască acolo mașini care au la bază platforma MRA (noua structură cu tracțiune spate folosită pentru E-Class, C-Class, GLC).

Ziarul polonez a anunțat că decizia este iminentă și va fi luată până la mijlocul lunii aprilie, după ce Dieter Zetsche, CEO-ul Daimler, a declarat într-un interviu pentru Mercedesblog.com, la Salonul Auto de la Geneva că “în prezent, nu există decizii referitoare la producții locale de autoturisme Mercedes-Benz pe teritoriul Germaniei, pentru ca amplificarea vanzarilor nu vine din Germania.”

Pe de altă parte, Mercedes are nevoie de capacitate de producție suplimentară. Producătorul auto premium se bucură de una dintre cele mai bune perioade din istoria sa 130 de ani, iar obiectivul companiei de a deveni numărul 1 în lume a fost atins cu 4 ani mai devreme decât era plănuit inițial.

Mercedes a vândut 284.566 mașini (+16%) în primele două luni ale anului 2016, cu aproape 7.000 de mașini mai mult ca rivalul său de tradiție, BMW.

Comentati?

Your email address will not be published.