Se poate mai bine de atât? Cele mai bune șapte luni din istoria Mercedes-Benz

Vânzări Mercedes-Benz
,
1.28K 0

Cele mai bune șapte luni din istoria Mercedes-Benz pun brand-ul cu stea în frunte la conducerea segmentului premium, cu 163.770 de vehicule vândute la nivel global în iulie, ceea ce echivalează cu un nou record doborât de Mercedes. Limuzina E-Class și ceea ce compania numește “mașinile de vis” au fost cele care au contribuit serios pentru atingerea acestor cifre.

163.770 de clienți din lumea întreagă și-au primit Mercedes-urile nou-nouțe în iulie, propulsînd astfel compania către o perioadă record în ceea ce privește vânzările: 1.170.389 de unități (+11,7%) predate anul acesta.

În tentativa de a revigora gama, Mercedes-Benz a trimis pe piața de lux “mașinile de vis”, coupe-uri, decapotabile și versiuni cabrio, care, cel puțin vara aceasta, fac spectacol. 12.000 de astfel de modele au ajuns deja la norocoșii proprietari în iulie, marcînd astfel o creștere de 19,6% în comparație cu aceeași lună a anului trecut. C-Class Coupe și S-Class Cabriolet sunt noile vedete.

Mercedes-AMG C 63 S Cabriolet (A 205), 2016

“Anul Clasei E și a al mașinilor de vis ne-a adus un succes deosebit. Noua limuzină E-Class este foarte populară în rândul clienților noștri”, spune Ola Källenius, membru în Consiliu de Administrație de la Daimler AG, responsabil cu Marketing-ul și Vânzarea automobilelor Mercedes-Benz.

De la începutul lui 2016, Mercedes-Benz a livrat peste jumătate de milion de vehicule în cele mai importante piețe (+12,3%). Marea Britanie, Italia și Franța au înregistrat creșteri evidente din ianuarie până în iulie. O treime dintre vehicule comercializate în Europa, 167.299 unități, au rămas acasă, în Germania. Mercedes-Benz a fost vedetă și pe piațele din Peninsula Iberică, în Spania și în Portugalia.

Luna iulie a înregistrat și cea mai bună cifră de vânzări în zona Asia-Pacific: 57.260 de mașini au ajuns deja în noile lor locuri de parcare în luna iulie, iar China, cea mai importantă piață pentru Mercedes în afara Bătrânului Continent, și-a adjudecat peste 250.000 de unități în primele șapte luni din 2016.

S-au spulberat recorduri și în regiunea NAFTA. O creștere de 5,4%, până la 33.185 de unități, a fost atinsă în Statele Unite, Canada și Mexic. SUV-urile și limuzina E-Class au fost preferatele americanilor, transformînd astfel compania în lider pe piața auto de lux.

Limuzina și versiunea break E-Class 2017 sunt printre cele mai bine vândute mașini ale lunii trecute. Mercedes-Benz speră că piața din China se va îndrăgosti de E-Class cu ampatament lung, fabricat local.

56.297 de SUV-uri Mercedes (+43,6%) au fost vândute în luna iulie, GLC-ul aflîndu-se în vârful piramidei și dublînd cifrele de vânzări înregistrate în aceeași lună a anului trecut.

Și smart a contribuit intens la creșterea acestor cifre, cu 13,8%, ceea ce înseamnă peste 10,000 de noi proprietari de smart. Mașina minusculă rămâne deosebit de populară în China, acolo unde vânzările s-au triplat luna trecută. Se estimează o creștere și mai intensă la nivel global, odată cu apariția noului smart Brabus, deja disponibil pentru comandă în Europa.

Comentati?

Your email address will not be published.