Daimler deschide inca o uzina Mercedes-Benz in Ungaria

,
1.27K 0

Daimler ocoleste Romania si deschide inca o uzina Mercedes-Benz in Ungaria, unde vor fi asamblate modele cu tractiune fata sau spate. Aceasta va fi amplasata tot in Kecskemet si va fi gata pana in 2020. Investitiile se ridica la 1 miliard de euro.

Daimler face o noua investitie, de un miliard de euro, langa granita cu Romania, intr-o a doua uzina Mercedes-Benz care va fi gata pana in 2020, in Kecskemet, Ungaria, unde vor fi asamblate masini cu tractiune fata sau cu tractiune spate.

In 2008, Daimler a ales Ungaria pentru noua fabrica Mercedez-Benz, in conditiile in care pe lista posibilelor amplasamente din Europa de Est se aflau Romania si Polonia.

Cea de-a doua unitate de productie Mercedes-Benz din Ungaria va crea aproximativ 2.500 de noi locuri de munca. Aici, Mercedes-Benz va putea produce in acelasi timp si masini compacte si sedanuri mari, precum in fabricile din Germania sau China.

Fabrica va avea o capacitate anuala de 150.000 de masini, potrivit ministrului ungar de externe, Peter Szijjarto, care spune ca guvernul a oferit stimulente in valoare de 12,9 miliarde de forinti (45,9 milioane de dolari).

Daimler a construit peste 500.000 de autovehicule la uzina actuala din Kecskemet, inaugurata in 2012, dintre care 180.000 de unitati anul trecut. Fabrica are peste 4.000 de angajati. Mercedes-Benz construieste in Ungaria modelele Mercedes-Benz Clasa B, CLA si CLA Shooting Brake.

Daimler nu a precizat ce modele vor fi produse in cea de-a doua unitate de productie, care va avea o sectie pentru caroserii, vopsitorie, o sala de asamblare finala si un parc logistic.

In Romania, Daimler are doua filiale, Star Transmission si Star Assembly. Fabrica Star Assembly este la Sebes si produce incepand de anul acesta cutii de viteze automate cu 9 trepte (9G Tronic).

Star Transmission a fost infiintata in anul 2001 si are capacitati de productie in Cugir si Sebes (judetul Alba), unde produc componente pentru motoarele si cutiile de viteze destinate Mercedes-Benz, atat pentru modele actuale cat si pentru modele mai vechi, asigurand disponibilitatea pieselor de schimb.

Comentati?

Your email address will not be published.