Piatra de căpătâi Mercedes-Benz – Până când moartea îi va despărți

New Jersey
,
1.81K 0

Dacă e iubire, e iubire pentur totdeauna, și pe lumea aceasta, și pe cealaltă. O piatră de căpătâi din cimitirul Linden Park, New Jersy, este dovada. Familia din China a decedatului a ales o replica Mercedes-Benz pentru mormântul fiului, care și-a găsit sfârșitul tragic într-un accident de mașină. Mormântul a fost inclus în ghidul de călătorii pentru New Jersey.

Tombstone 3Legenda spune că fratele mai mare al băiatului chinez ucis la vârsta de 16 ani îi promisese acestuia un Mercedes-Benz pentru când va împlini 17 ani. Dar tânărul a fost victima unui accident rutier fatal, chiar înainte de a-și lua permisul, la începutul anilor ’70. Există o tradiție chinezească ce spune că, dacă promiți ceva cuiva, trebuie să te ții de promisiune, indiferent dacă celui căruia îi promiți trăiește sau nu.

Un prieten de familie care a participat la funeralii acum mai bine de 30 de ani, Richard, povestește că fratele ma mare, David, avea și el câteva mașini de lux și plănuia să cumpere una pentru fratele mai mic, Ray, care încă locuia la Hong Kong. Părinții lui Ray nu au fost de față la ceremonia de înmormântare, dar au trimis bani pentru toți participanții. “Eu am primit 30 de dolari, pe care i-am aruncat într-un sertar și pe care nici nu i-am mai atins de atunci”, își amintește Richard.

Tomstone4Se pare că piatra de căpătâi Mercedes-Benz, livrată la cimitirul din New Jersey tocmai din Graniteville, Vermont, a costat jumătate de milion de dolari în anii ’70 și este considerată o operă de artă modernă. Grila față a mașinii, ștergătoarele de parbriz, stopurile și țevile de eșapament sunt toate sculptate la milimetru. Un expert în astfel de sculpturi, Anthony Sgobba, crede că sculptarea granitului a durat mai bine de un an.

Mormântul deosebit a fost inclus de curând în „Ghidul de călătorii pentru New Jersy – Legende locale și secrete bine păstrate” și a devenit o atracție pentru turiști.

Comentati?

Your email address will not be published.