Papa Francisc binecuvântează primul Mercedes-Benz Vito construit în țara sa natală

,
1.94K 0

Papa Francisc pare să fie cel mai modern papă de care au avut parte creștinii vreodată. Cea mai recentă ispravă a sa a fost ceremonia ținută la Vatican pentru binecuvântarea primului Mercedes-Benz Vito construit vreodată în țara sa natală, Argentina.

Mașina a călătorit jumătate de glob ca să-și primească binecuvântarea. Mercedes-ul Vito binecuvântat la Vatican a fost primul care a ieșit pe porțile uzinei Mercedes-Benz de la Buenos Aires. Șeful Bisericii Romano-Catolice și-a pus și autograful pe capota vehiculului alb. Mașina a fost donată unei organizații non-profit, Scholas Occurentes, sprijinită de Papa Francisc. Mașina urmează să fie scoasă la licitație, iar banii obținuți vor fi folosiți pentru proiecte sportive, artistice și tehnologice derulate de organizație. Toate aceste acțiuni au ca scop integrarea în societate a copiilor și adolescenților dezvavantajați din punct de vedere social.

Mercedes-Benz se implică de un an de zile în ajutorarea copiilor cu probleme sociale. În țara lui Messi și Maradona, producătorul auto oferă sprijin unei școli de fotbal deschise special pentru tinerii dezavantajați cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani. Angajații companiei, alături de Uniunea SMATA, au fost cei care au pus bazele școlii de fotbal.

Papa Francisc Vito

Iunie 2015 a fost luna în care s-a demarat producția Vito la uzina Mercedes-Benz “Centrul Industrial Juan Manuel Fangio” din Argentina. Producția și lansarea pe piață a vanului de clasă medie pe teritoriul statului sud-american fac parte din strategia de dezvoltare a celor de la Daimler “Mercedes-Benz la nivel global”. Acțiunea reprezintă doar o etapă din strategia business care țintește extinderea autorității Mercedes-Benz Vans, prin derularea activităților și abordarea un potențial de creștere în afara piețelor europene.

220 de milioane de dolari au fost investite în uzina aflată la Buenos Aires începînd cu 2013. Aproximativ 1600 de oameni lucrează în acea locație pentru compania cu stea în trei colțuri. Vito îi va ține de urât Sprinter-ului. Mercedes-Benz Sprinter se construiește și în Argentina încă din 1996.

De curând, Papa Francisc a renunțat la papamobilul Mercedes-Benz în favoarea unui Hyundai, motivînd că Mercedes-ul e mult prea bun pentru el.

Comentati?

Your email address will not be published.