Patru modele Mercedes-Benz SL care îți vor tăia respirația

Mercedes-Benz SL
,
1.8K 0

Mercedes-Benz SL pare mașina-camaleon. Cât de mult s-a schimbat de-a lungul istoriei sale, o poveste fascinantă care a început în anii ’50. Mercedes-Benz SL facelift tocmai a fost dezvăluit la Salonul Auto de la Los Angeles. Astăzi, vă aducem cele mai elegante, bizare sau feroce modele SL construite vreodată, în viziunea Carbuzz.

1. Carlsson C25 Super GT Final Edition

Carlsson Mercedes-Benz SL

Nu prea arată ca un SL, nu-i așa? Dar în adâncul inimii, chiar este un SL și va trebui să ne credeți pe cuvânt. Compania germană de tuning Carlsson a folosit arhitectura unui Mercedes-Benz SL pentru a construi acest C25 Super GT Final Edition de-a dreptul nebunesc. Arată de parcă scoate fum pe nări și, cu această afirmație, nu suntem deloc departe de adevăr: motorul său V12 biturbo de 6,0 litri dezvoltă 754 CP. Îmbrăcat într-un costum din fibră de carbon pentru care și Batman ar fi invidios , Carlsson C25 Super GT este un automobil high-tech: șoferul îi poate regla suspensiile prin intermediul unei aplicații instalate pe propriul smartphone.

2. Mercedes-Benz 300SL

Mercedes-Benz 300 SL Gullwing

Acum din viitor ne întoarcem la trecut, cu 60 de ani în urmă. Atunci a început această poveste fabuloasă. Cu ADN de motorsport, legendarul Mercedes-Benz 300SL, nume de cod W194, venea cu un șasiu cu formă tubulară, extrem de ușor. De aici vin și literele SL (super light). În 1954, SL Gullwing a văzut și el lumina zilei, cu al său motor de 3,0 litri și 215 CP, mașina putea atinge o viteză maximă de 250 km/h.

3. Mercedes SL63 AMG Brabus 850

Brabus 850 Mercedes-Benz SL

Ce înseamnă un nume? Înseamnă 850 CP, ca să fim exacți, destul de departe de puterea standard a modelului SL63 AMG, de 537 CP. Modificat din cap până-n picioare și aproape de nerecunoscut, aest SL63 AMG făcut de Brabus este promovat ca fiind cel mai rapid roadster de pe planetă. Atinge 370 km/h, iar cuplul acestui motor exploziv este limitat la 1150 Nm. Altfel, probabil că ar decola!

4. Mercedes-Benz 380SL din 1982

Hippie Mercedes-Benz SL

Pentru artistul digital Laurence Gartel, SL-ul a reprezentat ceea ce pânza înseamnă pentru un pictor. Cu un design psihedelic, acest SL hippie din 1982 a fost prezentat la Salonul Auto de la New York în 1982 și a stârnit și zâmbete, și admirație. Iar anul acesta, artistul american a câștigat premiul „Best of Class” la Concursul Eleganței care a avut loc la Amelia Island.

Vreți să vedeți și alte modele SL bizare? Vă invităm pe CarBuzz.

 

Comentati?

Your email address will not be published.