Ola Kallenius, succesorul lui Zetsche în vârful ierarhiei la Daimler?

,
1.24K 0

Președintele Comisiei de Supraveghere de la Daimler Manfred Bischoff (73) intenționează să revigoreze consiliul de conducere al producătorului auto și să atragă mai mulți membri tineri, dezvăluie, în ultimul său număr, revista Manager. Ola Kallenius se potrivește perfect cu profilul dorit.

În luna februarie, contractul CEO-ului Dieter Zetsche (62) va fi, într-adevăr prelungit pentru încă trei ani. Acest lucru înseamnă că, cel târziu în 2019, Zetsche va părăsi fotoliul de președinte.

Conform revistei germane, succesorul său va fi Ola Kallenius. Suedezul în vârstă de 46 de ani răspunde, în prezent, de operațiunile de vânzări ale brand-urilor Mercedes și smart, ocupînd, în același timp, un loc în Consiliul de Administrație.

Bischoff dorește să reîntinerească treptat consiliul administrativ. Dacă totul decurge conform planurilor, imediat după retragerea sa din poziția de lider la Daimler, Zetsche va fi acela care va prelua funcția de președinte al Comisiei de Supraveghere – după perioada de așteptare de doi ani, impusă de către practicile de guvernare corporativă.

Următoarea șansă pentru a aduce sânge proaspăt în cadrul conducerii va fi retragerea șefului Departamentului de Dezvoltare, Thomas Weber (61). Pe lista favoriților la preluarea funcției se află membrii diviziei de autovehicule de la Mercedes, Klaus Zehender (48) și Markus Schäfer (50).

Comentati?

Your email address will not be published.