O zi din viața unui cascador la Mercedes-Benz World

,
1.24K 0

Control deplin la 160 km/h, dar mașina trebuie să arate de parcă a scăpat de sub control. Aceasta este meseria lui Elliot Cole. Este cel care apare sub anonimat în filmele cu încasări record și care o învață pe o străbunică să conducă mașina sport a visurilor ei.

Pilot profesionist la Academia AMG de la Mercedes-Benz World. Deși sună pompos pe hârtie, meseria lui este – spune el – chiar foarte simplă. “Doar conduc sau îi învăț pe alții cum să o facă”, își descrie el viața de zi cu zi. “Biroul” lui în aer liber este același circuit pe care echipa de Formula 1 Mercedes-AMG PETRONAS își derulează testele dintre sezoane sau dintre curse, Brooklands, Marea Britanie.

Deși conduce în cerc iar și iar, Elliot Cole spune că nu se plictisește niciodată. “Nicio zi nu seamănă cu alta, cee ace este un mare avantaj al industriei în care activez”, explică pilotul.

Industria se mișcă repede și el nu își permite să rămână în urmă. Tehnologia progresează, design-ul este mereu modernizat. Cole îi antrenează pe alții, dar se antrenează și pe sine.

“Bucuria meseriei este că nu se demodează niciodată – cred că euforie  este un cuvânt care o descrie cel mai bine,” adaugă pilotul, înainte de a urca într-un Mercedes-AMG C63 S Coupe și de a mai da o tură de circuit la Mercedes-Benz World.

Comentati?

Your email address will not be published.