Noutăți Mercedes la Salonul Auto de la Frankfurt: S-Class Cabrio și C-Class Coupe

Modele noi la Salonul Auto de la Frankfurt
,
2.65K 0

Mercedes va prezenta numeroase noutăți la Salonul Auto de la Frankfurt, în septembrie 2015: noul S-Class Cabrio, C-Class Coupe, GLC și smart Cabrio.

Mercedes S-Class Cabrio

Ideea unui  cabrio de lux cu patru locuri nu este una nouă. Încă din ianuarie 2007, când Mercedes a prezentat la Detroit noul concept Ocean Drive, au apărut zvonuri în legătură cu un posibil S-Class decapotabil. Zvonurile nu au fost însă confirmate la acea vreme, dar după sacrificarea brand-ului Maybach, Mercedes a decis să-și schimbe strategia și să extindă seria modelelor de lux.

S-Class Cabrio

S-Class Cabrio este cel de-al șaselea model din gama S-Class, după limuzinele cu ampatament lung și scurt, Maybach, Pullman și Coupe.

Primele prototipuri S-Class Cabrio au fost surprinse încă din 2012. În timp ce conceptul Ocean Drive are patru uși și  acoperiș textil, versiunea de serie a Clasei S Cabrio va păstra acoperișul textil acționat electric, dar va avea doar două portiere, din motive de rigiditate a caroseriei.

Linia acoperișului textil va fi doar parțial asemănătoare cu linia acoperișului rigid de la S-Coupe, pentru că va coborî mai abrupt spre spate.

Dacă versiunile AMG nu reprezentau o certitudine, revista germană Auto motor und sport confirmă deja că ambele versiuni AMG vor fi prezentate în premieră la Frankfurt: S 63 AMG Cabrio cu 585 CP și S 65 AMG Cabrio cu 630 CP.

Comercializarea versiunii cabrio va începe la finele anului.

Mercedes C-Class Coupe

V-am prezentat deja numeroase fotografii spion și fotografii realizate digital ale noului C-Class Coupe, care va prelua câteva elemente de design de la S-Coupe, cum ar fi partea posterioară și stopurile. Auto Motor und Sport a anunțat că noul C-Class Coupe va prezenta un acoperiș din sticlă care va glisa sub lunetă, în stilul Porsche 911 Targa 997.

Mercedes-C-class-Coupe-006

Știm deja că noul C-Class Coupe AMG va primi noul motor AMG biturbo V8 de 4 litri, dar încă nu este clar dacă va fi prezentat la Frankfurt.

Mercedes GLC

Succesorul GLK-ului va fi prezentat în premieră mondială la Frankfurt, după prezentarea statică ce a avut loc lângă Stuttgart, la sfârșitul lunii iunie. Mercedes va veni și cu o premieră europeană, noul GLE – succesorul Clasei M.

mercedes-benz-glc-review-63

Mercedes A-Class facelift

Noul A-Class, dar și versiunea de top A 45 AMG cu noul motor AMG de 2 litri mai puternic, vor fi expuse în premieră mondială, după prima prezentare care a avut loc la Festivalul Vitezei de la Goodwood, în luna iunie.

2016-Mercedes-A-Class-13

Toate versiunile de top ale gamei compacte vor primi motorul îmbunătățit de la A 45 AMG și vor fi expuse la Frankfurt, împreună cu gama compactă standard, care oferă acum trenul de rulare adaptiv Dynamic Select.

Mercedes SL/SLC

Cele mai recente zvonuri anunță că versiunile revizuite SL și SLC (noua denumire pentru SLK) vor fi prezentate la Frankfurt.

Smart Cabrio

Noul smart Cabrio, cu același tip de acoperiș textil ca și predecesorul său, va fi, de asemenea, prezentat la Frankfurt.

Smart-ForTwo-Cabrio-003

Foto: Automedia

 

Comentati?

Your email address will not be published.