Noul Mercedes-AMG C 63 Coupe își arată fața în premieră

Mercedes-AMG C 63 Coupe
,
1.43K 0

Mult așteptatul Mercedes-AMG C 63 Coupe a fost surprins pentru prima oară în teste pe drumurile publice, dar și pe circuitul de la Nürburgring.

Mercedes-AMG C 63 Coupe va fi cel de-al treilea model dintre cele patru programate să fie lansate în cadrul noii serii C-Class AMG, venind după limuzina cu patru uși și break-ul cu cinci uși. Va fi probabil arătat în totalitate în 2016 și cel mai probabil, va urma și versiunea cabrio.

CITIȚI MAI MULTE DESPRE VIITORUL C-CLASS CABRIO!

Ca și celelalte modele din gamă, Mercedes-AMG C 63 Coupe este bazat pe versatila platformă MRA. Mașina păstrează montantul central fix și configurația cu patru locuri a generației anterioare, în timp ce designul aerodinamic și calitatea interioară excelentă sunt demne de o clasă superioară.

Camuflajul superficial al prototipului testat ascunde schimbările de design operate în ceea ce privește forma spatelui, în special la stopuri și la capacul portbagajului, schimbări care reflectă caracteristicile de design prezente la fratele său mai mare, S 63 AMG Coupe. Mai mult, Mercedes-AMG C 63 Coupe “se va conduce și mai bine decât va arăta”, spune șeful departamentului de design, Gorden Wagener.

Versiunea care va fi vârful de gamă al seriei Mercedes-AMG va fi propulsată de noul motor AMG V8 biturbo de 4.0 litri cu peste 500 CP, care, cel puțin teoretic, va trebui să-i ofere un mic avantaj în fața lui BMW M4. Singura diferență capitală între acesta și motorul V8 de 4 litri al mașinii sport Mercedes-AMG GT este faptul că versiunea din C 63 are carter umed în timp ce la AMG GT ungerea se face cu carter uscat. De asemenea, la AMG GT filtrul de aer este montat în fața motorului compartimentul motor fiind mai lung decât la C 63.

O ediție Black Series nu este în cărți. Șeful AMG Tobias Moers a confirmat recent că ramura sportivă de la Mercedes ‘a înghețat’ pe moment emblema Black Series. Cel puțin în viitorul apropiat, așa cum a promis Moers, Mercedes-AMG GT va primi o astfel de versiune spre finalul ciclului său de viață. “Titulatura de Black Series ne va fi necesară pe viitor, dar pentru moment, versiunile de bază sunt foarte bune. Black Series trebuie să fie versiune de top, dar încă nu știm cărui model i-o vom atribui și când.”

Foto: Automedia

Comentati?

Your email address will not be published.