Noile Mercedes GLS și SL 2017 își vor face debutul în noiembrie

,
2.17K 0

Noiembrie va fi o lună aglomerată pentru fanii Mercedes, atât SUV-ul de clasă mare Mercedes GLS facelift 2017, cât și roadster-ul SL revizuit, fiind așteptate să-și facă apariția la Salonul Auto de la Los Angeles.

După lansarea încununată de succes a Clasei C Coupe și a Clasei S Cabriolet, Mercedes merge mai departe și pregătește două modele noi deja confirmate, până la sfârșitul lunii viitoare. Este adevărat, pentru moment, Daimler nu a anunțat oficial numele celor două vedete ale sale, dar este prudent să afirmăm că acestea vor fi susmenționatele GLS și SL.

Singurul salon auto important plănuit pentru sfârșitul lunii viitoare este cel de la Los Angeles (care are loc între 20 și 29 noiembrie), așa că este ușor să indicăm cu precizie această locație pentru cele două lansări confirmate.

Revenind la vedetele înseși, Mercedes GLS și SL 2017, am discutat deja despre design-ul și despre modificările tehnice menite să le asigure celor două modele un plus semnificativ de putere. Să recapitulăm, însă.

Mercedes-SL63-AMG-Facelift-004

Nu vă așteptați la schimbări majore sub capotă pentru noul Mercedes-AMG SL 63. Actuala gamă va continua să păstreze, în mare parte neschimbate, versiunile propulsate de motoare V8 și V12 (SL 65), ambele programate să rămână în ofertă. Chiar și V8-ul supraalimentat de modă veche, de 5,5 litri, va continua să supraviețuiască în ciuda existenței în gama Mercedes a omologului său biturbo de 4,0 litri, folosit de Mercedes-AMG GT – acesta își va face apariția abia pe viitoarea generație SL.

Din punct de vedere al design-ului, facelift-ul Mercedes-ului SL 2017 se va concentra în mare parte pe farurile reconfigurate – în stilul celor folosite la S-Class Coupe. Acestea vor fi însoțite de prize de aer cu forme noi poziționate mai jos, de cea mai nouă versiune a grilei față de la Mercedes-Benz, dar și de stopuri cu un design nou și o bară spate cu țevi de evacuare mai proeminente. La interior, sistemul multimedia va suferi o schimbare importantă, primind controller-ul rotativ în stilul celui de la C-Class și un ecran mai mare, cu tehnologie touch.

VEDEȚI AICI DESIGN-UL FINAL AL MERCEDES-ULUI SL 2017

Pe de altă parte, Mercedes GLS 2017 va suferi mai multe modificări, prima fiind un nume cu totul nou. Interiorul va fi, de asemenea, o țintă a campaniei de revizie.

Cei de la Mercedes sunt conștienți că GLS va avea de înfruntat o concurență acerbă în persoana noului Bentayga, primul SUV din istoria Bentley, pregătind un progres uriaș în ceea ce privește materialele și finisajele. GLS va veni cu un nou sistem multimedia preluat direct de la fratele recent revizuit, GLE, cu un ecran color de 8 inchi și controller rotativ.

mercedes-amg-gls-63-1

Preluate, de asemenea, de la GLE vor fi trenul de rulare adaptiv și butonul de setare a tracțiunii 4×4 în off-road cu cele patru setări ale sale. La exterior, Mercedes GLS 2017 vine cu faruri noi, cu un ansamblu nou al grilei și cu o bară nouă, plus un nou set de stopuri cu tehnologie LED.

Nicio surpriză tehnică semnificativă nu se ascunde în mâneca GLS-ului. Versiunile GLS 350, GLS 450, GLS 550 și GLS 63 AMG vor rămâne neschimbate și vor fi însoțite de versiunea recent introdusă GLS 400, dotată cu un motor V6 biturbo de 3,0 litri, care produce 333 CP.

CITIȚI AICI MAI MULTE DESPRE GLS 2017.

Noiembrie este o lună așteptată cu nerăbdare. Mai multe modele înseamnă mai mult succes și, pentru că Mercedes crește într-un an cât rivalii de la BMW și Audi în șapte, este doar o chestiune de luni, nu de ani, până când brand-ul nostru preferat va redeveni producătorul auto premium numărul 1 în lume.

Comentati?

Your email address will not be published.