Noaptea Media Mercedes la Salonul Auto de la Paris (video)

,
1.54K 0

Piscine Molitor, un loc cu adevărat legendar, a fost ales pentru Noaptea Presei Mercedes, în ajunul Mondialului Automobilului de la Paris.

The “Piscine Molitor”, the setting for the Mercedes-Benz Media Night on the eve of the Paris Mondial de l’Automobile, is a truly legendary place. Tarzan actor Johnny Weissmüller, five-time Olympic swimming champion, once worked here as a lifeguard. And the hero of Hollywood blockbuster “Life of Pi” was even named after “the world’s most beautiful swimming pool” – Piscine Molitor “Pi” Patel. After a 20-year slumber, the magnificent Art Déco structure was reopened last spring. Mercedes-Benz is there to present the world premiere of the sporting pinnacle of the C-Class line-up – the new Mercedes-AMG C 63 – as well as the new generation of the B-Class. The bestselling compact car comes with a broad spectrum of drive options, including conventional engines and an electric drive with a range of up to 230 kilometres.

Piscine Molitor was first opened in 1929. With the Art Déco facility in the style of an ocean liner, the French capital’s exclusive 16th arrondissement gained not only a swimming pool, but a new social rendezvous. The Molitor was the venue for bathing, flirting and even marrying; besides the 50-metre Olympic summer pool and the indoor winter facility with its 33-metre pool, there was an artificial beach, a restaurant and bar, a “Tabac”, a hair salon, a golf driving range and – in winter – a skating rink.

On 5 July 1946, the Molitor provided the setting for a truly sensational premiere: Louis Réard, a former automotive engineer who had switched to fashion design, presented a completely new kind of bathing suit – the bikini – causing a major scandal in the process.

Piscine Molitor”, decorul pentru Noaptea Presei Mercedes-Benz, în ajunul Mondialulului Automobilului de la Paris, este un loc cu adevărat legedendar. Actorul care a jucat rolul lui Tarzan, Johnny Weissmüller, de cinci ori campion olimpic la natație, a lucrat aici la salvamar. Și eroul blockbuster-ului “Viața lui Pi” a fost numit după “Cea mai frumoasă piscină din lume” – Piscine Molitor “Pi” Patel.

După 20 de ani de liniște, magnifica structură Art Déco a fost redeschisă în primăvară. Mercedes-Benz se află acolo pentru a prezenta în premieră monidală apogeul liniei Clasa C – noul Mercedes AMG C 63 – dar și noua generație Clasa B. Cel mai bine vândut vehicul compact vine cu un spectru larg de echipamente, inclusiv motorizări convenționale, dar și o motorizare electrică cu o gamă de până la 230 de kilometri.

Piscine Molitor a fost inaugurată în 1929. Cu facilități Art Déco în stil oceanic, exclusivistul arondisment al 16-lea al capitalei franceze a câștigat nu numai o piscină, dar și un loc de rendez-vous. Molitor a fost locul pentru înot, flirturi și chiar căsătorii; în plus față de piscina olimpică de vară, de 50 de metri lungime, și de bazinul de interior de 33 de metri, a existat și o plajă, un restaurant și un bar, un magazin de tutun, un salon de coafură, o pistă pentru mașinuțe de golf și – în timpul iernii – o pistă de schi.

Pe 5 iulie 1946, Molitor devenea decorul pentru o premieră senzațională: Louis Réard, un fost inginer al industriei auto care se reprofilase pe design vestimentar, a prezentat un stil complet nou de costume de baie – bikini – provocînd un scandal imens.

Viața strălucitoare a continuat la Piscine Molitor până în 1989, când piscina a fost închisă forțat din cauza defectelor structurii. Un an mai târziu, complexul pustiu a fost declarat “monument istoric” și protejat prin lege, acest lucru salvîndu-l de la demolare. Mai bine de 20 de ani, Molitor a fost folosit drept atelier neoficial pentru artiștii de graffiti, ca décor pentru shooting-urile de modă și ca loc de întâlniri secrete și evenimente mondene, până în 2011, când a început restaurarea locației istorice, în urma unei licitații la sânge.

În 2012, Hollywood i-a creat un monument cinematografic bătrânei și grandioasei piscine pariziene. Pentru adaptarea cinematografică a romanului, într-o peliculă care a câștigat Oscar-ul, “Viața lui Pi”, scris de autorul canadian Yann Martel, o replică aproape perfectă a piscinei Molitor a fost construită pe un aerodrom din Taiwan. “Am fost numit după o piscină”, spune personajul principal Piscine Molitor Patel, cunoscut ca Pi, în filmul care îi redă povestea, “cea mai frumoasă piscină din lume, aflată la Paris”.

După o reconstrucție care a durat doi ani și jumătate și care a costat 80 de milioane de euro, Molitor a fost redeschisă pe 19 mai 2014, incluzînd două bazine clasice, un hotel boutique cu stil, cu 124 de camere, un spa, o sală de fitness și restaurante. Găzduind aici Noaptea Presei Mercedes-Benz, piscina magnifică se reconectează cu trecutul său glorios, ca un loc de rendez-vous, o scenă și un podium de defilare.

 

Olla Kaellenius prezintă Mercedes C 63 AMG la Noaptea Media Mercedes înaintea Salonului Auto de la Paris

Dieter Zetsche prezintă Mercedes Plug-In Hybrid la Noaptea Media Mercedes înaintea Salonului Auto de la Paris

 

Comentati?

Your email address will not be published.