Primul camion electric de serie Mercedes sosește anul acesta

,
1.53K 1

Primul camion electric de la Mercedes va intra în producția de pre-serie anul acesta. Având la bază conceptul Urban eTruck, care a fost prezentat anul trecut la IAA, modelul va oferi o autonomie de 200 km, suficientă pentru o rută cotidiană tipică de livrare.

“După premiera mondială care a avut loc în septembrie 2016, la Salonul Internațional al Vehiculelor Comerciale, reacția clienților a fost impresionantă. Vorbim, la ora actuală, despre aproximativ 20 de potențiali clienți din sectorul curățeniei, alimentar și logistic. Cu această serie limitată, facem rapid următorul pas către un produs de serie”, a dezvăluit Stefan Buchner, șeful Mercedes-Benz Trucks.

Mercedes va oferi noul camion electric în două versiuni, de 18 și de 25 de tone. Pentru a se alinia nevoilor clienților, acestea vor putea fi personalizate, primind astfel o caroserie frigorifică, una cu atmosferă controlabilă sau o platformă descoperită. În combinație cu o greutate totală de 25 de tone, noul Mercedes eTruck avea o capacitate utilă de 12,8 tone.

Mercedes-Benz e-Truck (6)

Puterea este asigurată de un set de baterii care constă în trei module litiu-ion. Grație conceptului integrat cu motoare adiacente conectate la bucul roților, bateriile sunt găzduite într-o zonă rezistentă la impact, în interiorul cadrului.

Primele unități ale seriei Mercedes eTruck vor fi livrate clienților din Germania și din întreaga Europă pe parcursul acestui an. Acestea vor putea fi achiziționate în leasing pe o perioadă de 12 luni, pe parcursul căreia toate camioanele vor fi monitorizate și asistate de departamentul de testare la rulare de la Mercedes-Benz.

Divizia de camioane de la Daimler va lansa la nivel global și o serie de camioane electrice ușoare Fuso eCanter, mai târziu în 2017. Aproximativ 150 de unități vor fi livrate clienților selecționați din Europa, Japonia și Statele Unite.

mercedes-benz-urban-etruck-concept-10

 

One Comment

  • Dan Bild says:

    Foarte tare, cei de la Merceds sunt buni atât pe mașinile mici sport create și SUV-uri, cât și pe tiruri din ceea ce observ. Felicitări companiei !

Comentati?

Your email address will not be published.