Mercedes-ul 300SL al unui fost președinte salvat de la rugină

,
1.4K 0

Din păcate, fostul președinte al Venezuelei nu a trăit să vadă asta. Fostul său Mercedes-Benz 300SL gullwing a fost restaurant și, dintr-o mașină roșie amărâtă, a fost transformată într-un clasic de toată frumusețea.

Povestea mașinii începe acum mulți ani și nu e deloc ușoară. Dar de fapt, când vine vorba de președinți, nimic nu e simplu. Fost președinte și lider militar, Marco Perez Jimenez s-a aflat la conducerea Venezuelei în anii ’50. Și așa cum o atestă documentele vremii, era pasionat de mașini, pentru că Venezuela, deși nu pare, ascunde atâtea modele retro. Jimenez a lăsat în urma sa o colecție impresionantă de mașini, dobândită în cei șase ani în care s-a aflat la conducerea statului. Dar se pare că urmașilor săi nu le-a păsat prea mult de colecție, așa că mașinile de milioane de dolari au fost răspândite în lumea întreagă.

Jimenez 4 Mercedes-Benz 300SL

Recent, această piatră prețioasă pe roți, Mercedes-ul 300SL, a fost regăsită într-un hambar – nu așa sunt regăsite toate? – iar cei care au găsit-o au decis că este prea prețioasă pentru un viitor în rugină și praf.

Președintele o văzuse pentru întâia oară la Marele Premiu din Caracas, la începutul anilor ’50. Avea, pe atunci, aproape 40 de ani. S-a îndrăgostit iremediabil de Mercedes-ul gullwing și a decis că trebuie să fie al lui. Așa că a plătit cash ca să-l achiziționeze direct de la pilot. Pentru a ține în frâu mașina cu două locuri, Jimenez a luat lecții de condus de la un pilot de legendă din Formula 1, însuși Juan Manuel Fangio. Președintele dădea ture la nesfârșit în Mercedes-ul său 300SL. Până la urmă, era cea mai rapidă mașină de serie a vremii sale, așa că avea pe mână o jucărie pe cinste.

Jimenez 2 Mercedes-Benz 300SL

După mandatul lui Jimenez, mașina a tot schimbat proprietari, iar autoritățile din Venezuela nu au mai știut nimic de ea. Dar jumătate de secol mai târziu, doi experți în recondiționarea mașinilor clasice, Alvin Acevedo și tatăl său, i-au dat de urmă și au readus-o acasă, în Venezuela. Așa cum fotografiile arată, au și readus-o la viață.

 

Comentati?

Your email address will not be published.