Mercedes A-Class 2018: Noua generație vine anul viitor

,
1.52K 0

Noul Mercedes A-Class, nume de cod W177, este protagonistul ultimelor teste dinaintea lansării sale, care va avea loc în 2018. NOI FOTOGRAFII SPION dezvăluie mai multe detalii în privința noii compacte.

Actuala Clasă A (cunoscută intern ca W176) a fost lansată în Germania în 2012 și a dat naștere unor derivate cum ar fi GLA, CLA și CLA Shooting Break, toate construite pe platforma MFA (Modular Front Drive Platform).

Odată cu apariția noii generații A-Class, numărul modelelor va crește și mai mult. O versiune sedan a Clasei A, care ar trebui să fie interesantă pentru piața chineză, dar și un Mercedes GLB, un SUV de clasă compactă, cu design inspirat de Clasa G. Noua platformă MFA2 se va afla la baza tuturor acestor modele. Ar trebui să ajute la reducerea în greutate cu 50 de kilograme și să asigure o rigiditate torsională sporită. Ampatamentul noului Mercedes A-Class crește și el cu aproximativ 2 centimetri, ceea ce ar trebui să reprezinte un avantaj pentru pasageri.

Modificările pot include, bineînțeles, și un interior cu un design nou, cu un semn de întrebare în privința preluării bordului cu display-uri mari de la S-Class, E-Class. Cel mai probabil, noul A-Class va veni cu un tablou de bord digital ca în cazul lui VW Golf sau Audi A3. Dacă instrumentarul analog va fi păstrat pentru modelul de bază este încă incert.

a-class-2018-4

Pe de altă parte, conceptul motorizării este unul clar. Unitățile diesel mai mici (de 1.5 sau 1.6 litri) for fi furnizate de partenerul Renault la noua generație. Motoarele de doi litri vor fi înlocuite de unitățile OM 654 de la E-Class, acestea dezvoltând 150, respectiv 190 CP.

O nouă generație de motoare va fi lansată pentru fanii Otto. Făcând parte din noua familie de motoare M254 (succesorul unității M274), acestea încă au o capacitate care nu depășește 2 litri, injecție direct și supraalimentare – chiar și un sistem de încărcare electrică ar putea fi folosit. Pe lângă versiunile A 250 și AMG 45 (cu peste 400 CP), A-Class va fi modernizat în direcția tehnologiei hibride. Autonomia electrică ar trebui să ajungă la 100 km. Transmisia cu 7 trepte și dublu ambreiaj va fi înlocuită de o versiune cu 9 rapoarte, care poate distribui și un cuplu mai mare.

În altă ordine de idei, cea de-a doua generație va rezolva neajunsurile primei. Mai multă claritate, o deschidere mai amplă a portbagajului, dar și mai spațiu pentru pasagerii din spate. Șoferul primește un bord de înaltă calitate, un head-up display și un ecran tactil. Noul Mercedes A-Class va fi cotat la aproximativ 25.000 de euro.

a-class-2018-3

Foto: auto-motor-und-sport.de

Comentati?

Your email address will not be published.