Mai aproape de cer cu un Mercedes-Benz 300 SL Gullwing

,
1.29K 0

Mercedes-Benz 300 SL Gullwing a intrat în producție în 1954 și a fost prezentat la Salonul Auto de la New York în același an. Având la bază mașina sport W 194, modelul certificat pentru drumurile publice era cea mai rapidă mașină de serie la acea vreme. Acum această legendă pe roți este încă un automobil la care visează până și piloții de curse.

Mercedes-Benz 300 SL Gullwing a avut magnet și a atras clienți celebri din lumea întreagă, cu viteza luminii. Așa se face că în anii ’60, Elvis Presley, Sophia Loren și alte vedete ale perioadei au vrut să pună neapărat mâna pe un exemplar.

Fostul pilot Daniel Muller pornește acum la drum, într-o călătorie spectaculoasă de-a lungul drumurilor cu serpentine din Alpii Elveției, la bordul unui Mercedes-Benz 300 SL Gullwing de acum mai bine de șase decenii. Poate că a sa “Lady in Red” (“Doamna în roșu”) arată ca o bunicuță stilată. Dar în ea bate o inimă de atlet.

Mercedes-Benz 300 SL Gullwing

De pe malul lacului Geneva și până la Bernese Oberland, la aproape 2.000 de metri altitudine, 300 SL se dovedește a fi și domesticit, și sălabtic în același timp, demonstrând o manevrabilitate extraordinară. În virajele rapide, mașina se simte pe propriul teritoriu.

Pentru a concura în raliurile rezervate mașinilor clasice, Daniel Muller i-a reconfigurat bordul cu dotări electronice de comunicație și asistență tipice unor astfel de competiții. Ruth Wedeking este copilotul său atât la curse, cât și în viață.

Mercedes-Benz 300 SL Gullwing

 

Sursă: Mercedes-Benz.

Comentati?

Your email address will not be published.