Maybach DS8 Zeppelin Roadster din 1933 de vânzare

,
1.43K 0

Nu se întâmplă în fiecare zi ca un Maybach DS8 Zeppelin Roadster din 1933 să fie scos la vânzare, dar există o zi anume când acest lucru chiar se va întâmpla: 26 septembrie 2015, când Bonhams va organiza o licitație pentru Colecția Frederiksen.

Colecția Frederikson este considerată a fi una dintre cele mai impresionante din Europa, grație faptului că este aproape în totalitate alcătuită din modele construite de carosieri de o valoare inimaginabilă. Ei bine, pe 26 septembrie, vom afla valoarea exactă.

Maybach-ul Zeppelin a fost creat în 1929 și numit după celebrul rol al companiei în producția de zeppeline în timpul Primului Război Mondial, atunci când aceasta a oferit motoarele. Prima versiune, DS7, a fost o uriașă limuzină de lux care cântărea aproape trei tone – un aspect care-i obliga pe șoferii nemți să obțină o anumită certificare suplimentară pentru a o putea conduce.

Cu toate acele mii de kilograme, mașina avea nevoie de un motor destul de robust dacă avea pretenția să se și miște de pe loc. Și venea cu un motor V12 de șapte litri, capabil să dezvolte 150 CP la turații mici (2,800).

În 1930, a apărut DS8, care avea un motor mai mare, de opt litri, care livra cu o treime mai multă putere (200 CP), transformînd-o într-una dintre cele mai rapide mașini la vremea sa. Se spune că versiunea Roadster ca aceea care va fi scoasă la vânzare în septembrie, era în stare să atingă viteze de până la 171 km/h.

“Rareori un singur colecționar expune o arie atât de largă de mărci importante și rămâne, în același timp, fidel unei teme istorice clare, când producătorii aveau ca scop perfecțiunea în automobilism. Este cu adevărat remarcabil”, a spus președintele Bonhams, Malcolm Barber.

Pe lângă Maybach, impresionanta Colecție Frederiksen găzduiește și trei modele Mercedes-Benz, trei mașini Cadillac, nu mai puțin de treisprezece Rolls-Royce și două Bentley, ca să nu mai vorbim de modelele unice de la Lagonda, Duesenberg, Jaguar, Horch, Chrysler, Renault, Citroën, Isotta Fraschini, Ahrens-Fox, Lincoln, Stutz, Packard, Auburn, Pierce Arrow și Alvis.

Licitația Colecției Frederiksen va avea loc la Conacul Lyngsbækgaard, construit în secolul al XVI-lea și aflat lângă Ebeltoft, Danemarca, sâmbătă, 26 septembrie. Înscrierea prealabilă ar putea fi necesară așa că, dacă ești interesat, aruncă o privire pe site-ul Bonhams.

 

Comentati?

Your email address will not be published.