Îți place CLS Shooting Brake? Ghinion!

,
2.1K 0

Da, tipul de caroserie shooting brake a fost în revenire pentru o scurtă perioadă în ultimii ani, în mare parte grație unei anumite companii din Stuttgart, dar se pare că a avut viață scurtă, pentru că Mercedes-Benz își anunță planul de a renunța la versiunea mai practică a modelului CLS.

Dacă te aflai printre aceia care credeau că modelele shooting brake au fost un plus binevenit pentru modele deja atrăgătoare precum CLS (și CLA, bineînțeles), atunci poți da vina pe chinezi și pe americani pentru decizia luată de Daimler.

Acestea două sunt, în prezent, cele mai profitabile piețe pentru Mercedes-Benz, iar planurile sale de viitor trebuie să ia în considerare faptul că această situație nu pare că se va schimba prea curând. Poate că nouă ne plac mașinile practice aici, în Europa, dar trebuie să acceptăm că nu mai suntem chiar atât de importanți. Și chiar dacă am fi, să fim realiști, nici măcar noi nu suntem nebuni după break-uri, nici chiar atunci când arată atât de bine ca Mercedes-Benz CLS Shooting Brake.

Și chiar arată bine. Este întotdeauna dificil să spui că o mașină în două volume este mai atrăgătoare decât una în trei volume, dar Mercedes-Benz CLS Shooting Brake și-ar putea apăra cazul cu succes. Nu pierde nimic din rafinamentul versiunii coupe și chiar vine cu un plus de caracter practic incontestabil, deci ce poți să-i ceri mai mult?

Ei bine, răspunsul la această întrebare poate fi aflat doar discutînd cu cienții de CLS din China și SUA.

Știm că CLS Shooting Brake (ca și CLA SB) nu este un veritabil shooting brake, pentru că are două portiere în plus, dar chiar vrei să începeți discuția asta? Pentru că dacă vrei, CLS-ul standard ar putea să bată rapid în retragere, avînd în vedere numărul prea mare de portiere pe care îl are pentru a deține statutul de coupe.

Viitorul model CLS este așteptat să iasă din ascunzătoare la un moment dat pe parcursul anului 2018 și, printre toate incertitudinile în privința lui, un singur lucru este sigur: nu va exista o versiune CLS Shooting Brake. Mare păcat.

Comentati?

Your email address will not be published.