GLA-ul spălat pe creier

,
1.71K 0

Chiar și un copil mic putea să facă așa ceva. Dar de fapt, este munca unui artist. Domnul Brainwash (Spălare pe creier), un artist autoproclamat, născut la Paris și stability în Los Angeles, a spălat creierul unui Mercedes-Benz GLA. La propriu! Cu foarte multă vopsea!

Mercedes-Benz a expus, la Salonul Auto de la Los Angeles, un GLA complet deghizat. Nu este sub acoperire, este doar munca unui artist francez foarte controversat, Thierry Gueeta, cu nume de scenă Mr. Brainwash.

GLA-ul a fost într-un turneu prin 9 orașe, iar la fiecare apariție, pictorul contemporan a oferit demonstrații live de picture. A început transformarea la New York, aruncînd vopsea albastră pe GLA-ul alb, pe 24 iulie. Mr. Brainwash nu și-a putut stăpâni impulsurile creative, așa că i-a făcut o baie cu vopsea și peretului de lângă mașină. Design-ul GLA-ului spălat pe creier a evoluat de-a lungul turneului și opera s-a încheiat în noiembrie, la Salonul Auto de la Los Angeles.

Lucrarea care înfățișează GLA-ul spălat pe creier cu vopsea a fost aspru criticată. “Cum este posibil ca un atac cu aruncare de vopsea asupra unui crossover de lux să fie considerată dintr-odată, artă?”, s-au întrebat americanii. Mr. Brainwash susține că așa încearcă el să facă GLA-ul mai atrăgător pentru publicul tânăr.

Crossover-ul de lux care arată acum ca un curcubeu, ce-i drept, în culorile sale originale, va la vânzare în Statele Unite, cu prețuri începînd de la $40 000.

Este cu adevărat special pentru Guetta să se implice fizic în lucrările sale. De obicei, doar le transmite ideile sale designer-ilor din echipa sa grafică.

În 2009, el a conceput coperta albumului “Celebration” al Madonnei și, doi ani mai târziu, a deschis o expoziție la Galeria Operei de la Londra. Lucrările sale au devenit din ce în ce mai controversate și au apărut zvonuri conform cărora ar fi doar un impostor și a fost dat în judecată pentru drepturi de autor. Criticii susțin că adevăratul autor al creațiilor este artistul de graffiti Bansky, din Marea Britanie, iar Guetta este doar cel care iese în față în cascadoria publicitară.

Artist pe bune sau nu, nu ratați rezultatul final!

Comentati?

Your email address will not be published.