Diversitatea este în prim-plan la New York Fashion Week

Mercedes-Benz Fashion Week
,
1.38K 0

Luna Februarie este deja sinonimă cu Mercedes-Benz Fashion Week. Aproape 100.000 persoane se alătură în fiecare an prestigiosului eveniment de modă, iar cu atâția ochi ațintiți către podium, industria modei are ocazia perfectă de a atrage atenția asupra unor probleme de multe ori ignorate.

New York Fashion Week a rămas corijent la capitolul sustenabilitate și asta în ciuda faptului că impune anual trenduri în modă. Din păcate, în afară de „The Green Shows” (câțiva designeri care au creat colecții de modă sustenabile la New York Fashion Week 2012) nu au fost prea multe mențiuni referitoare la sustenabilitate pe cele mai mari podiumuri de modă din lume.

jamie-brewer-thumbnail1

Cu toate acestea, sustenabilitatea, nu este principalul subiect de pe agenda New York Fashion Week de anul acesta. Pe podiumul New York Fashion Week au defilat modele dintre cele mai diverse: cu dizabilități, de toate mărimile – de la modelele obișnuite până la cele plus-size – sau de etnii diferite. Winnie Harlow este un astfel de fotomodel, ea suferă de vitiligo, o afecțiune care provoacă apariția petelor albe pe suprafața pielii. Și ea este doar un exemplu. Jamie Brewer este primul model cu sindromul Down, care a urcat pe podium prezentând o colecție creată de Carrie Hammer, intitulată „Role models not runway models”.

WEEK217215eUnul dintre cei mai faimoși designeri, cunoscută la nivel mondial, Carolina Herrera a creat o colecție de 46 de articole, ce au fost inspirate din pasiunea sa pentru apă, recreând tot felul de modele cu temă acvatică, de forme și mărimi diferite. Faimosa creatoare de modă a explicat faptul că fiecare rochie are propria sa mișcare specifică, asemănătoare valurilor și chiar dacă pare a avea o structură rigidă, fiecare rochie se poate mișca în felul său specific.

New York Fashion Week se va încheia pe 19 februarie.

 

Comentati?

Your email address will not be published.