F1

Dieter Zetsche: “Am vrea să le urăm bun venit în F1 celor de la Audi și BMW”

,
1.21K 0

Președintele Daimler, Dieter Zetsche a spus că Mercedes intenționează să concureze în Formula 1 și cu ceilalți doi producători de mașini de lux din Germania, BMW și Audi. Această declarație a venit după ce Mercedes a câștigat ambele titlurile de Formula 1, al constructorilor și al piloților.

Într-un interviu acordat publicației germane Sport Bild, Dieter Zetsche a afirmat: ”Noi ne împărțim – și aici vorbim despre segmentul premium – aproximativ 80% din cota de piață la nivel global cu Audi și cu BMW. Cu siguranță avem tot respectul pentru Red Bull, Ferrari și pentru celelalte echipe, dar și alte echipe sunt mai mult decât oricând binevenite.”

Mai mult decât atât, Mercedes, Audi și BMW participă în fiecare an la DTM – Campionatul German de Turisme – o combinație unică unde participă foști piloți de Formula 1, dar și tinere speranțe ale motorsportului, asa cum este cazul tânărului Pascal Wehrlein.

Stars & Cars, Stuttgart, 29.11.2014

La începuturile sale, Mercedes a pornit în căutarea succesului datorită campionului de Formula 1, Michael Schumacher, după ce a cumpărat în 2009 echipa Brawn, fosta Honda. Ulterior, Dieter Zetsche a recunoscut faptul că ”Nu ne-am imaginat vreodată că succesul este atât de greu de obținut”

Mai mult decât atât, în timpul interviului, Zetsche a negat toate zvonurile conform cărora Formula 1 ar fi în criza. ”Toate aceste critici au pornit în mare parte de la cei care au pierdut.”

Șeful Daimler a profitat de ocazie și a spus că potențialul Formulei 1 nu a fost exploatat la maximum în mare parte din cauza canalelor de comunicare care nu au fost întrebuințate într-un mod profesionist.

Ca o concluzie, Zetsche a spus că obiectivul Mercedes este de atragerea unui public cât mai tânăr și profesionalizarea acestui sport.

Comentati?

Your email address will not be published.