Dieter Zetsche nu consideră Apple o amenințare

,
1.33K 0

Conform zvonurilor, cei de la Apple plănuiesc să ia cu asalt industria auto. Cu toate acestea, cei mai importanți producători de vehicule, cum este și cazul Mercedes-Benz, nu sunt tocmai îngrijorați de această nouă „amenințare”.

Și este foarte posibil să le dăm dreptate, dacă luăm în considerare procesele complexe de dezvoltare și toate etapele prin care trece un vehicul, de la dezvoltare și până la stadiul final de producție. Este de la sine înțeles de ce unii producători de mașini din industria auto au fost chiar amuzați de această știre. Un exemplu concret ar fi șeful Mercedes-Benz, Dieter Zetsche. Se zvonește că Apple va dezvolta o mașină electrică, care se va numi „Proiectul Titan”.

14C1095_018

În timpul unui interviu acordat publicației australiene Motoring.au, Dieter Zetsche a spus următoarele, respectând totodată realizările Apple: „Dacă s-ar zvoni că Mercedes are în plan producerea de smartphone-uri, atunci ei (Apple) nu ar avea de ce să aibă insomnii noaptea. Același lucru se aplică și pentru noi. Cu tot respectul pentru Apple, dar exact asta vreau să spun.”

Dieter Zetsche nu este singurul CEO din industria auto care nu consideră Apple un rival demn de luat în seamă. Fostul CEO al GM, Dan Akerson, crede că Apple subestimează toate provocările care vin odată cu dezvoltarea unei mașini și toată complexitatea unui astfel de proces.

Fostul șef al departamentului Mercedes-Benz Research and Development, Johann Jungwirth, a fost angajat de Apple în urmă cu câteva luni ca inginer sisteme Mac, asta dacă dăm crezare profilului său de Linkedin. Conform unor surse din interiorul companiei, Jungwirth face parte din echipa care ar trebui să dezvolte mașina electrică.

Comentati?

Your email address will not be published.