Primul model Mercedes-EQ va fi construit la Bremen

,
1.61K 0

Primul model electric al noului sub-brand Mercedes-EQ va fi construit în uzina Daimler de la Bremen din Germania, din 2020. Rezervată mașinilor electrice, gama Mercedes-EQ va include, până în 2025, zece modele.

“Automobilele fără emisii sunt viitorul. Sunt mulțumit că pentru producția de serie a primului nostrum vehicul electric, EQ, putem conta pe unul dintre cei mai importanți parteneri din rețeaua noastră globală de producție: colegii noștri de la Bremen. Uzina din Bremen oferă flexibilitate maximă și promptitudine, dar și calitate tipică mașinilor Mercedes și pentru modelele noastre electrice”, spune Dr. Dieter Zetsche, CEO la Daimler AG și șef al diviziei de autoturisme de la Mercedes-Benz.

La ora actuală, portofoliul uzinei din Bremen constă în zece modele diferite. Alături de vehiculele cu motoare convenționale pe combustie, versiunile plug-in hybrid ale Clasei C și GLC ies, de asemenea, de pe liniile de asamblare. În plus, GLC F-CELL – primul vehicul pe pilă de combustibil cu tehnologie plug-in – va fi produs tot la Bremen. În urma confirmării noului Electro-SUV al brand-ului EQ, mașinile “made in Bremen“ vor acoperi pe viitor întreaga gamă de tehnologii de trenuri de propulsie inteligente.

generation-eq-electric-suv-9

Modelul de serie va avea la bază conceptul EQ – un vehicul electric cu înfățișare de SUV Coupé sportiv, care a fost prezentat l „Mondial de l’Automobile 2016“, în septembrie, la Paris. Cu o autonomie de până la 500 de kilometri și cu punctele forte tipice Mercedes, cum ar fi siguranța, confortul, funcționalitatea și conectivitatea, conceptul este deschizătorul de drumuri al unei noi ere.

Bateria noului vehicul electric va fi dezvoltată de sucursala Daimler ACCUMOTIVE și va fi produsă la Kamenz (Saxonia), în urma unei investiții de 500 de milioane de euro.

Mercedes-Benz Cars își propune să aibă în portofoliu peste zece vehicule electrice până în 2025. Noile mașini electrice pot fi ontruite în cadrul rețelei actuale de producție globală, cu centre de producție răspândite pe patru continente.

generation-eq

Comentati?

Your email address will not be published.