Cursă nocturnă: Tesla Model S P85D vs Mercedes AMG GT S

,
1.5K 0

Cea mai recentă sportivă de la Mercedes, AMG GT S, termină, de obicei, acest gen de curse aruncînd praf în ochii rivalilor. Dar iată încă un rival care și-a luat inima în dinți și a vrut să clarifice lucrurile: Tesla Model S P84 D. Oare cum se va termina?

Înainte de a vă lăsa să vedeți clipul, vă aducem detaliile tehnice ale cursei nocturne care aliniază la start Mercedes-AMG GT S (oare a câta oară?…) împotriva rivalului său electric, Tesla Model S P85D. Pe cuvântul nostru, cifrele nu vă vor strica surpriza! Cel puțin, nu încă.

Mercedes-AMG GT S vine echipat cu deja celebrul V8 de 4.0 litri, care dezvoltă până la 510 CP și un cuplu de 650 Nm. Tesla Model S nu are motive de gelozie, pentru că cele două motoare electrice ale sale livrează 691 CP și un cuplu uluitor de 930 Nm. Puterea este trimisă către toate cele patru roți, dar – după cum știți deja pentru că ați citit despre o grămadă de curse la care a fost provocat GT S-ul de la Mercedes – motorul AMG trimite puterea către roțile din spate.

Spoiler alert!

Odată ce Tesla și Mercedes iau startul în cursa nocturnă, Tesla preia ușor conducerea, pentru că motoarele sale electrice fac treabă bună sub capotă. Dar motorul AMG, pur și simplu anulează rapid avantajul rivalului, odată ce cuplul său intră în acțiune și preia conducerea și se încoronează rege încă o data. Habar nu avem pentru a câta oară, dar oricum, cine mai ține socoteala?

N-aveți decât să dați vina pe diferența de greutate, dar AMG GT S tot învingător rămâne. Tesla Model P85D cântărește 2222kg, în timp ce GT S are grijă la siluetă: 1700 kg.

Sursă foto: Mercedes-Benz SUA

Comentati?

Your email address will not be published.