Clasa C e câștigătoare! Arigato, Japonia!

Mercedes-Benz C-Class, mașina de import a anului în Japonia
,
1.58K 0

Mercedes-Benz Clasa C este mașina de import în 2014 – 2015 în Japonia, acolo unde niponii o numesc simplu, “Benz”. Cuvântul “Mercedes” este prea complicat pentru urmașii războinicilor samurai.

Noua generație Mercedes-Benz Clasa C a fost votată cea mai bună mașină de import în 2014 – 2015 în Japonia. În țara care are parte de un cutremur pe zi, un taifun pe lună și o erupție vulcanică pe na, juriul alcătuit în marea majoritate din jurnaliști auto japonezi a ales mașina care și-a celebrat debutul mondial anul trecut. Alegerea lor a fost bazată pe tehnologia avansată a automobilului german. “Mercedes-Benz Clasa C este o capodoperă care confirmă angajamentul constructorului de a oferi clienților săi cea mai bună mașină”, declară președintele juriului, adânc impresionat de misiunea Mercedes-Benz de a îmbunătăți siguranța vehiculelor și de a reduce numărul accidentelor rutiere cu noile sisteme de asistență și cu numeroasele sale funcții.

Nu este primul premiu obținut de Clasa C în 2014. Cu doar trei săptămâni în urmă, un juriu alcătuit din specialiști a premiat Mercedes cu patru dintre cele mai importante premii ale sale “Best of Best”. Clasa C a câștigat unul pentru design exterior. Așa că acum, compania din Stuttgart poate spune și: Arigato, Japonia! (Mulțumesc, Japonia!)

Citește mai mult aici despre alt premiu obținut de Clasa C!

Arigato, Japonia!

Oră de vârf în Japonia

Dar să vă aducem și informații interesante din Țara Soarelui Răsare. În Japonia, acolo unde șoferii conduc pe partea stângă, ei sunt învățați că semforul are culoarea roșie pentru a-i opri, galben pentru a-i atenționa și albastru pentru a-i lăsa să-și continue drumul, deși cea din urmă lumină arată cât de verde se poate! Și nu li se permite să calce pedala până la podea nici chiar pe autostradă. Viteza maximă pe autostradă este de 100 km/h în Japonia. Și oricum, nu au unde să se grăbească. Uneori, cei care fac naveta petrec chiar și trei ore în blocaje rutiere pe autostrăzi.

Comentati?

Your email address will not be published.