F1

Cine l-a convins pe Hamilton să vină la Mercedes

,
1.19K 0

În timpul unei întâlniri cu Ross Brawn, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați ingineri din Formula 1, acesta l-a convins pe Lewis Hamilton să plece de la McLaren și să se alăture echipei de F1 a Mercedes. Nimeni nu bănuia că Hamilton ar putea părăsi McLaren, fiind considerată de multă lume drept o soluție neinspirată.

Lewis Hamilton a fost pilot McLaren încă din adolescență, iar decizia acestuia de a pleca a lăsat pe toată lumea fără cuvinte. Câștigarea celui de-al doilea titlu de campion mondial din palmaresul său a fost, de fapt, confirmarea faptului că a fost luată decizia corecta la momentul respectiv. Dacă ar fi să dăm crezare zvonurilor care circulau în urmă cu doi ani, Niki Lauda a fost cel care l-a convins pe Hamilton să se alăture  Mercedes în timpul unei întâlniri în camera sa de hotel. A fost weekendul în care s-a decis viitorul lui Lewis Hamilton, era timpul ca acesta să părăsească cuibul.

F1AbuDhabi2014_JK1645742-450x317Dar acela a fost doar un simplu zvon care circula în folclorul Formulei 1. Conform spuselor lui Lewis Hamilton, o altă întâlnire a fost decisivă pentru viitorul său.

”Nu am ajuns aici, la Mercedes, datorită acelei conversații. A fost discuția pe care am purtat-o cu Ross Brawn atunci când el a venit la casa mamei mele. Mi-a explicat amănunțit despre ce este vorba și despre planurile pe termen lung ale echipei și cam asta a fost,” a dezvăluit Lewis Hamilton în timpul unui interviu.

”Nu cred că vă dați seama ce înseamna asta pentru mine. Este fără îndoială cea mai importantă zi din viața mea,” a explicat Lewis Hamilton înaintea câștigării titlului mondial.

 

Comentati?

Your email address will not be published.