Cea de-a patra generație Mercedes A-Class, spionată pe șoselele din SUA

,
1.37K 0

Noul Mercedes A-Class a fost din nou spionat, înaintea debutului care va avea loc în 2018. De această dată însă, cea de-a patra generație baby Benz a fost surprinsă pe pământ american. Fotografii spion furnizate de cititorul indianautosblog, luftkraftfabrication.

Actualul Mercedes A-Class (cunoscut intern ca W176) se află pe piață încă din 2012 și a folosit într-o manieră eficientă platforma modulară MFA (structura modulară cu tracțiune față), dând naștere unei întregi familii de derivate, incluzând aici GLA, CLA și CLA Shooting Break.

Odată cu noua generație A-class, numărul modelelor va crește din nou. Printre noutăți, regăsim o versiune sedan rezervată pieței din China și un Mercedes GLB, care ar trebui să arate ca un SUV de mici dimenisiuni, cu 7 locuri, o alternativă la actuala Clasă B.

Ca și platformă, noul A-Class va folosi noua structură MFA2. Aceasta are ca scop reducerea greutății Mercedes-ului compact (până la 50 de kilograme) și să îi asigure o rezistență superioară la torsiune. Și ampatamentul noului Mercedes A-class va fi cu 2 centimetri mai mare, ceea ce ar trebui să echivaleze cu mai mult spațiu pentru pasagerii din spate.

Motoarele diesel mai mici vor vor fi în continuare furnizate de Renault. Între timp, noile motoare diesel de doi litri vor face un salt uriaș în ceea ce privește performanța și eficiența, urmînd mutarea la noua familie de motoare OM 654, folosită și la noul E-Class – aria de putere va varia între 150 și 194 CP.

Motoarele pe benzină vor fi și ele nou-nouțe. Noile motoare M254 (succesoarele lui M274) vor fi deja introduse până în 2017 la alte modele Mercedes. Acestea vor veni cu o capacitate de 2 litri, injecție directă și supraalimentare. În plus față de versiunea AMG 45 (400 PS), Mercedes ar putea găsi spațiu în gamă pentru încă o versiune AMG. Putere: în jur de 280 CP. Atunci când vine vorba despre tehnologia hibrid, și A-Class va intra în cursa mașinilor nepoluante. Autonomia electrică ar trebui să fie de aproximativ 100 km.

Altfel, noua generație Mercedes A-Class ar trebui să facă dispărute defectele predecesorului. Mai mult spațiu, un portbagaj mai mare și mai multe funcții care asigură confortul. Șoferul primește un bord de înaltă calitate, un display head-up și un ecran cu tehnologie touch.

Și dacă vă întrebați de ce Mercedes testează viitorul A-Class în Statele Unite, răspunsul este simplu. În timp ce actuala generație nu a fost disponibilă și în America de Nord, cea de-a patra generație Baby Benz i se va alătura modelului CLA în portofoliul Mercedes pentru SUA. Producția lui A-Class pentru State va fi asigurată de COMPAS (Cooperation Manufacturing Plant Aguascalientes), noua societate mixtă Daimler- Infiniti din New Mexico.

Comentati?

Your email address will not be published.