Baby, poți să-mi conduci mașina – Mercedes-Benz F015 Luxury in Motion

,
1.52K 0

Da, chiar și bebelușii pot conduce această mașină! Astfel promovează cea mai recentă reclamă TV de la Mercedes-Benz mașina care se conduce singură, F015 Luxury in Motion.

Un puști de câteva luni se află în scaunul șoferului în timp ce mașina se plimbă prin san Francisco, iar tatăl este atent la orice altceva decât la drum, în lounge-ul vehiculului autonom Mercedes-Benz F015 Luxury in Motion. Ceea ce acum am condamna, în viitor va fi perfet normal. Muzica folosită în clip este un remake al celebrului hit lansat de The Beatles în anii ’60, “Baby, You Can Drive My car” și inclus pe albumul “Rubber Soul”.

Clipul aduce în prezent o viziune din viitor: viitorul mod de a conduce, care îi va ajuta pe viitorii adulți să scape de stresul blocajelor rutiere și al deciziilor de ultim moment în trafic. Mașinile vor decide în locul lor. În clip, bebelușul “șofer” zâmbește și face cu mâna, în timp ce senzorii vehiculului identifică pietonii, iar camerele citesc luminile semafoarelor, semnele de circulație, dar și mașinile din jur. În afara orașului, vehiculul “vede” curbele strânse și rulează conform marcajelor.

https://www.youtube.com/watch?v=-PRiaUTaI9M

Directorul de proiect Jurgen Weissinger susține că acum, a fi blocat în trafic poate deveni chiar interesant, pentru că poți face orice fără ca mașina să aibă nevoie de atenția ta.

Pe seară, cei doi pasageri sunt duși înapoi în oraș. Copilul întinde brațele către luminile metropolei, în timp ce tatăl său se odihnește liniștit în mașina care știe exact cum să ajungă în siguranță la destinație.

În sprijinul viziunii lor, cei de la Mercedes-Benz au publicat recent informația conform căreia vehiculele lor autonome nu au fost implicate în niciun accident rutier în timpul testelor.

Dar indiferent de cât de sigură este mașina F015, centurile de siguranță sunt obligatorii ca în orice vehicul conventional. Nici chiar această mașină nu poate sfida legile fizicii. Odată ce portierele se închid, o nouă lume începe să se înfățișeze în fața ochilor pasagerilor, grație minunilor tehnologice.

Ratko Jagodic (designer User Experience Mercedes-Benz) a fost cel care a dezvoltat o interfață are executa comenzi lansate prin priviri sau prin gesturi ale mâinilor. Mașina înțelege unde privesc pasagerii și, prin simple mișcări ale brațelor, ea poate apropia sau depărta informațiile pe care le afișează.

The F015 Luxury in Motion – susțin cei de la Mercedes-Benz – schimbă totul. Este viziunea lor în ceea ce privește condusul autonom.

Comentati?

Your email address will not be published.