Aston Martin laudă alianța tehnologică cu Daimler

,
1.34K 0

Aston Martin laudă alianța tehnologică pe care o are cu Daimler. Declarația vine direct de la Andy Palmer, însuși CEO-ul celebrului brand britanic.

Șeful companiei spune că parteneriatul este crucial pentru viitorul lui Aston Martin. Avînd acces la motoarele construite de Mercedes-Benz și la structurile electrice este, cu siguranță, o binecuvântare pentru un producător auto de nișă.

Parteneriatul le va permite celor de la Aston Martin să utilizeze cele mai recente sisteme de infotainment și de siguranță de la Stuttgart, dar și bijuteria coroanei Mercedes în ceea ce privește departamentul de putere, noul motor V8 turbo de 4.0 litri, care și-a făcut debutul anul trecut, odată cu supercarul Mercedes-AMG GT.

“Un motor este un motor, dar a avea acces la structura electrică înseamnă a-ți asigura viitorul. Dacă am fi vrut să dezvoltăm noi înșine așa ceva, ar fi fost practic imposibil”, explică Palmer.

În schimbul tuturor acestor “cadouri”, Daimler primește un procent de 5% dn acțiunile Aston Martin.

Andy Palmer a făcut un pic de lumină și în privința planurilor capacității anuale ale brand-ului britanic. Conform celor spuse de chiar CEO-ul companiei, capacitatea maximă de producție a celor de la Aston Martin în Gaydon va fi limitată la 7.000 de unități anual pentru principalele sale modele sport, cu un plus de 8.000 de unități pentru aparițiile nou-nouțe, cum ar fi crossover-ul DBX și limuzina Taraf.

Aston Martin va continua să primească motoarele V12 de la uzina Ford din Koln, Germania, grupul propulsor urmînd să fie asamblat de propriii angajați pe o bandă special rezervată acestora.

Comentati?

Your email address will not be published.