Nimic nu-i mai oprește! Mercedes-Benz înregistrează o creștere de 20% în vânzări

Vânzări în ianuarie 2016
,
1.28K 0

Vânzările de mașini Mercedes-Benz au urcat cu 20% în ianuarie, prima lună din ceea ce nemții susțin că va fi un an de vis plin de mașini de vis. Germanii îi datorează această creștere pieței din China, care a comercializat cu 52% mai multe vehicule decât în prima lună a anului trecut. Producătorul premium a fost lider de piață și în Statele Unite, Marea Britanie, Japonia, Coreea de Sud și Australia.

“Am continuat dezvoltarea pozitivă a anului trecut, în care am doborât recorduri de vânzări și l-am început pe acesta în forță”, spune Ola Kallenius, membru al Consiliului de Administrație de la Mercedes-Benz, responsabil pentru Marketing și Vânzări.

150.814 de mașini cu stea în frunte au fost livrate către fericiții clienți, marcînd o creștere de 19,9%.

Europa nu a rămas mult în urma Chinei, atingînd un număr total de 54.937 de vehicule vândute, o creștere de 15.2% a vânzărilor exprimate în unități, Marea Britanie, Spania, Belgia și Elveția primind cel mai mare număr de livrări. 15.779 mașini au rămas acasă, în Germania, pentru a marca o creștere de 1,8%.

63.440 de unități au luat drumul regiunii Asia-Pacific în ianuarie, o cifră care echivalează cu un trend ascendant de 37,1%. China rămâne în fruntea piețelor din zonă, marcînd o creștere fabuloasă de 52,0%, cea mai mare creștere înregistrată vreodată. 42.671 de șoferi chienzi au primit cheile noului lor Mercedes. Compania rămâne lider pe piața mașinilor premium importate și în Japonia.

S-a înregistrat o creștere de 2,3% în vânzările exprimate în unități și în regiunea NAFTA, 24,664 luînd luat calea Statelor Unite. Pentru Mercedes-Benz, a fost cea mai bună lună ianuarie în SUA, Canada și Mexic.

Mercedes-Benz E-Class 2016 creștere în vânzări

Ianuarie a fost luna mașinilor compacte, pentru că 45.840 de șoferi norocoși au ales un A-Class, un B-Class, un CLA, un CLA Shooting Brake sau un crossover GLA, ridicînd cifra de vânzări până la 35,9%.

Limuzina și versiunea break C-Class sunt acum mașini noi și strălucitoare pentru 31.993 de persoane. Abia ajuns pe piață în decembrie, C-Class Coupe se dovedește a fi deja un mare succes.

Și la fel este și E-Class, atât limuzina, cât și versiunea break fiind printre cele mai bine vândute modele de la Mercedes-Benz. Cea mai inteligentă limuzină business din lume, care tocmai a avut premiera la primul salon auto al anului, cel de la Detroti, noul E-Class, va ajunge în showroom-uri în aprilie.

Dar până atunci, S-Class deține supremația în rândul celor mai bine vândute limuzine din lume.

Și SUV-urile au cu ce se lăuda: în ianuarie, cifra de vânzări a fost cu 62,5% mai mare ca în aceeași lună a anului 2015, atingînd un record de 53.966 de unități comercializate. GLC, GLE și GLE Coupe au fost SUV-urile care au făcut aceste cifre să escaladeze.

La capătul opus în ceea ce privește dimensiunea, îl regăsim pe micuțul smart, cu ale sale 9,324 mașinuțe livrate clienților. În Marea Britanie, cifra de vânzări a fost triplă față de ianuarie 2015.

Comentati?

Your email address will not be published.