A fost odată o limuzină care a devenit vehicul de off-road – Mercedes-Benz 300 SE

Mercedes-Benz 300 SE
,
1.48K 0

O limuzină transformată într-un vehicul de off-road? Dar cum să poți face așa ceva? Ei bine, câțiva experți în transformări auto din Emiratele Arabe Unite au dovedit că se poate!

Scuturați-vă de praf și haideți să mergem, deșertul ne așteaptă și ne garantează aventuri pe cinste! Saudi Retro Cars 4Sale, cu sediul la Sharjah, în Emiratele Arabe Unite, la mai puțin de 40 de kilometri de ținutul oamenilor bogați, Dubai, vinde acest Mercedes-Benz 300 SE din 1991 consta sumei de 45.000 de dirhami (aproximativ 12 000 de dolari). De ce solicită un preț atât de mare pentru o mașină fabricată acum 24 de ani? Pentru că vehiculul a suferit o transformare majoră, fiind reconfigurat pentru… deșert. Normal, ce altceva când vine vorba de Orientul Mijlociu?

Mercedes-Benz 300 SE

Mașina vine cu o suspensie ridicată care maximizează garda la sol. Jantele monochrome AMG îmbrăcate în anvelope uriașe asigură și ele o tracțiune superioară și aderență bună pe asfalt (sau pe nisip). Vehiculul a fost dotat cu lumini galbene în stilul celor folosite de mașinile de raliuri, pentru a asigura șoferului o vizibilitate cât mai bună acolo unde în jur nu vede decât dune de nisip și stele.

Fosta limuzină, în prezent vehicul de off-road, a fost importată din Japonia și se află într- o stare impecabilă, iar kilometrajul arată că a parcurs până acum doar 173.503 kilometri și prezintă un interior cu înfățișare vintage. Fără tapițerie din piele, însă cu finisaje din lemn masiv.

Sub capota Mercedes-ului 300 SE se află un motor de 3,0 litri cu șase cilindri în linie, care dezvoltă 188 CP. Poate nu pare mare lucru în zilele noastre, dar este suficient să le facă pe cămilele din deșert să bage viteză în cursa deșertului.

Sursă foto: Saudi Retro Cars 4Sale.

Comentati?

Your email address will not be published.