Viitoarea generație Mercedes SL, sub comanda AMG

,
1.5K 0

Mai degrabă un grand tourer decât o mașină sport, Mercedes-Benz SL este condamnat să se schimbe. Viitoarea generație va trece sub comanda AMG și va fi mai sportivă ca niciodată. Mercedes-Benz i-a rugat pe cei de la AMG să dezvolte SL-ul, care nu va ajunge pe piață mai devreme de 2019.

Mercedes-Benz SL va suferi schimbări majore. Mercedes-ul cu două locuri va fi injectat cu ADN-ul pur al mașinilor sport, o injecție care echivalează cu o viteză mai mare și un plus de dinamism.

Din momentul în care inginerii AMG pun mâna pe SL, roadster-ul va avea la bază noua platformă denumită modularen sportwagen architektur (MSA), care va ajuta mașina să piardă în greutate și să câștige în agilitate și economie la consum. Trecerea de la acoperișul de metal la cel textil va da o mână de ajutor în acest sens.

Mercedes SL 2019

Conform site-ului Autocar, sub capota SL-ului, se va regăsi un motor turbo de 3,0 litri cu șase cilindri în linie, o unitate nouă va înlocui vechiul V6 înainte de finele lui 2016. Unitatea ar trebui să dezvolte 365 CP la modelul entry-level, SL 300. SL 400 va veni, în schimb, cu 435 CP, în timp ce SL 500, propulsat de motorul V8 de 4,0 litri, va fi cotat la 455 CP.

În ceea ce privește partea superioară a gamei, SL 63 va ajunge până la 500 CP, în timp ce senzaționalul SL 65 se va lăuda cu nu mai puțin de 621 CP, grație motorului V12. Transmisia automata și tracțiunea spate vor fi standard în cadrul gamei, indiferent de cilindree.

Modelul 2017 a suferit modificări minore, așa că vor mai trece cel puțin doi ani până când SL-ul dezvoltat de AMG va veni pe lume.

Comentati?

Your email address will not be published.