Mercedes SL 417, omagiu adus cursei de la Mille Miglia. Primul TEST

,
1.58K 0

Mercedes-Benz aduce un omagiu legendarei curse de la Mille Miglia, cu o ediție specială a roadster-ului SL. Revista britanică AutoExpress a condus deja noul model. Verdictul complet.

Doar 500 de unități vor fi construite. Vopseaua negru magnetit metalic este standard, în combinație cu finisaje în nuanță matt designo black magno sau cashmere white magno, de asemenea disponibile. Dacă Sir Stirling Moss acaparează de obicei, toată atenția la Mille Miglia, este acum rândul lui John Fitch să fie onorat, numărul său de cursă, 417, decorând acest SL special.

Din punct de vedere al design-ului, Mercedes-Benz SL Mille Miglia 417 poate fi recunoscut cu ușurință grație eleronului negru mat din fibră de carbon și datorită emblemei Mille Miglia 417 imprimată în spatele prizelor de aer de pe aripi. Ediția specială vine și cu scaune AMG Line, în combinație de roșu și negru, plus jante din aliaj AMG Performance, de 19 inci pe față și 20 de inci pe spate, cu finisaje negre și rame roșii.

mercedes-sl-mille-miglia-5

Dar cum rămâne cu performanța? Autoexpress susține că dinamica rulării este în mare parte neschimbată în comparație cu versiunea standard SL. Puterea vine de la un motor turbo de 4.7 litri, din nou identic cu cel prezent sub capota roadster-ului normal. Capabil de 448bhp, acesta ajută mașina să sprinteze de la 0 la 100 km/h în 4,6 secunde pe drumul său spre viteza maximă limitată electronic la 250 km/h.

mercedes-sl-mille-miglia-2

Impulsul consistent al motorului relevă faptul că SL este o alegere foarte rapidă. Singura dezamăgire pare să fie transmisia automată cu șapte trepte, care schimbă armonios, dar nu are reacții chiar atât de rapide. Direcția este, de asemenea, un pic imprecisă, dar călătoria confortabilă face din Mercedes-Benz SL Mille Miglia 417 un automobil complet.

Sursă: AutoExpress

Comentati?

Your email address will not be published.