Mercedes-AMG E 63 cu 600 CP spionat în premieră

,
1.72K 0

Deja am văzut noul E-Class, dar, ca de obicei, modelul AMG încă rămâne un mister. Dar așteptarea a luat sfârșit, pentru că spionii noștri au reușit să filmeze mult-așteptatul Mercedes-AMG E 63 2017.

Mercedes E 63 AMG este o mașină pe care o poți aștepta cu o nerăbdare ieșită din comun. Actualul model este atât de rapid (versiunea S cu tracțiune integrală atinge 100 km/h în 3,7 secunde), încât entuziasmul resimțit până la apariția noului model depășește orice limite.

Vârful de gamă E-Class ar trebui să vină cu 600 CP, grație noului său motor V8 biturbo de 4,0 litri. Noua super limuzină de la Mercedes va fi primul model care va moșteni motorul V8 de ultimă oră de la AMG în cea mai tare versiune, care își joacă așii din mânecă și sub capota modelelor C 63 și AMG GT S, însă cu doar 510 CP.

Așteptat să fie mai ușor și mai rapid ca predecesorul său, noul E 63 va marca și debutul cutiei ultraperformante cu nouă trepte de la Mercedes în gama AMG. Evident, inginerii ramurei sportive vor reconfigura setările transmisiei pentru a o alinia la filosofia AMG.

Mercedes-E63-AMG-006

Nu sunt multe de văzut la exteriorul acestui prototip Mercedes-AMG E 63 care poartă încă un strat gros de camuflaj. Nici nu așteptăm mari surprize la acest capitol: E-ul ‘normal’ are atâtea elemente de design în comun cu C-Class și S-Class, încât putem deja să ghicim cât de mult va semăna Mercedes-AMG E 63 cu frații săi, venind, ca și ei, cu prize de aer mari, coborâte.

Mercedes va ridica prelata de pe noul model pe parcursul primei jumătăți a anului, iar atunci vom afla mai multe.

FOTO: AUTOMEDIA

Comentati?

Your email address will not be published.