Valtteri Bottas de la Mercedes câștigă Marele Premiu al Austriei

,
1.3K 0

A fost un succes obținut… acasă pentru echipa Mercedes-AMG PETRONAS condusă de austriecii Toto Wolff și Niki Lauda. Luând startul din pole position, Valtteri Bottas a câștigat Marele Premiu al Austriei, în timp ce Lewis Hamilton a încheiat în afara podiumului.

Valtteri Bottas a plecat ca din tun, lăsând în urmă un Sebastian Vettel care acuză că finlandezul a furat startul. „A fost startul vieții mele”, a fost replica lui Bottas, la finalul cursei. Câteva poziții în urmă, Daniel Kvyat a provocat o coliziune care i-a scos din cursă pe ghinioniștii Fernando Alonso și Max Verstappen. Pentru tânărul olandez, este cel de-al 5-lea abandon în cele 9 curse ale sezonului.

Marele Premiu al Austriei (5)

Pornind de pe poziția a 8-a pe grila de start din cauza unei penalizări pentru schimbarea cutiei de viteze, Lewis Hamilton a început vânătoarea piloților din fața sa.

Bottas a rămas pe circuit până în turul 42, trecând de la gumele ultra soft la cele super soft, iar la revenire, a făcut sschimb de poziții cu Raikkonen, pilotul Ferrari trecând în frunte până când a intrat și el la boxe să schimbe și Bottas și-a recăpătat poziția, avându-i în urma sa pe Sebastian Vettel și Daniel Ricciardo.

Marele Premiu al Austriei (8)

Cu două tururi înainte de final, Lewis Hamilton l-a atacat pe australianul de la Red Bull și aproape l-a depășit, dar Ricciardo a rezistat. În frunte, colegul britanicului a avut emoții din cauza lui Vettel, aflat la jumătate de secundă în spatele său. Dar nu a fost să fie pentru neamț, iar Valtteri Bottas a câștigat cel de-al doilea Grand Prix al său, la volanul monopostului Mercedes, urmat de Sebastian Vettel de la Ferrari și Daniel Ricciardo de la Red Bull. Triplul campion mondial Lewis Hamilton a fost nevoit să se mulțumească în Austria, cu poziția a patra.

Formula 1 se reia săptămâna viitoare la Silverstone!

Comentati?

Your email address will not be published.