“Nu mai rezistam presiunii!” Nico Rosberg se retrage la 5 zile de la câștigarea titlului mondial

,
1.23K 0

Nico Rosberg dă vina pe presiune pentru decizia uluitoare de a spune adio Marelui Circ. Pilotul german tocmai a devenit campion mondial și acum ia o decizie fără precedent: Rosberg se retrage din Formula 1 la 31 de ani, la exact 5 zile de când a fost desemnat cel mai rapid om pe patru roți din lume. Titlul câștigat în acest sezon este primul și ultimul.

Nico Rosberg a apărut în fața presei în orașul natal al lui Toto Wolff, Viena. Jean Todt, președintele FIA, și șeful Mercedes AMG PETRONAS au fost alături de el.

“Din momentul în care am intrat în această lume, când aveam șase ani, am avut un singur vis: să devin campion mondial în Formula 1. În ultimul an, am muncit nebunește. Am decis să-mi ascult inima, iar inima mi-a spus să mă opresc aici, să pun punct”, sunt cuvintele cu care Nico Rosberg și-a început conferința.

Nico a mărturisit că soția sa a fost foarte fericită, pentru că, din acest moment, se va bucura de prezența soțului, iar fiica lor de un an – de prezența tatălui ei. Și mama campionului este fericită. Rosberg povestește că mama lui nu a văzut niciodată o cursă de Formula 1! Neamțul a povestit că, după Suzuka, a început să se gândească să se retragă, dacă își va îndeplini visul din copilărie.

Nico Rosberg se retrage

“Cel mai mult îmi va fi dor de victorii”, spune Nico, cel care a câștigat titlul mondial la 34 de ani după succesul tatălui său în Formula 1. Neamțul exclude orice șansă de a se răzgândi.

După 25 de ani pe circuit, Nico Rosberg primește oferte de job-uri în afara circuitului: președintele FIA dorește să-l implice în campanii de siguranță rutieră, în timp ce Mercedes speră să-l păstreze în echipă.

Toto Wolff a fost a doua persoană care a aflat planul lui Nico și spune că nu a avut nicio tentativă de a încerca să-l întoarcă din drum: “Știe exact ce face, deține controlul total. Nu a fost nicio urmă de îndoială că este foarte determinat și gata.”

Comentati?

Your email address will not be published.