Un Mercedes-Benz 540 K ar putea fi cea mai scumpă mașină din lume

,
1.75K 0

Așa ceva nu vedem în fiecare zi. Astfel de mașini nu sunt parcate la fiecare colț de stradă și nici nu ne nimerim lângă ele în coloană, la semafor. Dar din când în când, asemenea stea își face apariția ca să ne uimească pe toți. Acest Mercedes-Benz 540 K “Special Roadster” din 1937 va fi scos la licitație.

Un Mercedes-Benz 540 K “Special Roadster” ar putea deveni cea mai scumpă mașină din lume, construită înaintea celui de-al Doilea Război Mondial. Se estimează că va fi vândută pentru aproximativ 12.928.000 de euro (14.500.000 dolari). Dacă va reuși să atingă suma estimate, acest automobil va depăși un Mercedes 540 K din 1936, vândut pentru puțin peste 10 668 000 de euro în 2012.

Mercedes-Benz 540 K Special Roadster

Acum aproape opt decenii când a venit pe lume, un astfel de roadster costa doar 2.400 de lire sterline (3.200 de euro). Dar știm cu toții că vorbim despre o valoare diferită a monedei.

Cu un motor supraalimentat, decapotabila cu două locuri putea atinge o viteză maximă de 170 km/h, amețitoare pentru acea vreme.

Mercedes-Benz 540 K Special Roadster

Modelul care va fi scos la licitația organizată de casa Sotheby’s a fost livrat prima dată în statul american Colorado, unui domn pe nume Reginald Sinclaire. Domnul. Sinclaire era colecționar de automobile de lux, iar în garajul său, alături de acest “Special Roadster”, mai erau câteva mașini speciale cum ar fi Aston Martin, Bentley și Dusenburg.

Sinclaire a vândut Mercedes-ul în anii ’50. Din acel moment, mașina a devenit un globetrotter, trecînd prin mai multe mâini și mai multe garaje. Ceea ce pare cu adevărat interesant este faptul că, deși a făcut înconjurul lumii, kilometrajul său arată doar 16.539 km. La proprietarul actual a ajuns în 1989, iar acum, își caută un alt stăpân.

Mercedes-Benz 540 K “Special Roadster” va fi scos la licitație în Arizona, la sfârșitul acestei luni.

Ian Kelleher, directorul casei de licitații RM Sotheby’s, a declarat: “În lumea automobilelor de lux, Mercedes-Benz 540 K este o mașină excepțională, care corespunde tuturor standardelor colecționarilor, adică este extraordinar de frumoasă, este puternică și este o raritate. Faptul că revine pe piață după atâtea decenii face oferta cu atât mai deosebită și stabilește premizele unei licitații intersante.”

 

Sursă foto: Sotheby’s.

Comentati?

Your email address will not be published.