Un artist chinez a construit un Mercedes-Benz SLK din cărămizi

Mercedes-Benz SLK
,
1.6K 0

Trebuie să recunoașteți, nu se întâmplă prea des să citiți știri despre artiști care construiesc mașini folosindu-se doar de niște cărămizi roșii. Cu toate acestea, se pare că Dai Yun din Xi’an, China, a reușit să creeze un adevărat spectacol, iar acum se bucură de o binemeritată faimă.

Conform Yahoo News, această replică Mercedes-Benz a fost construită folosind nu numai cărămidă roșie, dar și oțel și ciment, devenit astfel atracția principală în Shanghai încă din data de 28 februarie 2015. Conform aceluiași website, „mașina” conține, de asemenea, scaune, un volan și schimbător de viteze.

Car made out of bricks, Shanghai, China - 01 Mar 2015

Dai Yun este în prezent sculptor la Shenzhen Public Art Center, el creând această versiune în mărime reală a modelului Mercedes-Benz SLK, care este expus la Red Town Creative Park din Shanghai. Însă aceasta nu este singura lui operă de artă. El a mai construit și un BMW de 6,5 tone, despre care se zvonea că ar fi costat în jur de 60.000 de lire sterline, un preț exagerat după unele voci.

Mercedes-Benz SLK este unul dintre cele mai populare modele ale producătorului german de mașini de lux, el fiind lansat inițial în 1997, urmând ca anul viitor a patra generație să fie lansată pe piață, care va purta o altă denumire și anume Mercedes-Benz SLC-Class.

10927984_10204046960477798_1949844635_n

Toate ca toate, dar daca vrei să admiri această operă de artă lucrată manual, va trebui să iei avionul până în Shanghai, acolo unde este expusă în momentul de față. Cât despre artistul chinez, Dai Yun, el este recunoscut acum la nivel mondial, iar nouă nu ne rămâne decât să așteptăm cu nerăbdare următoarea sa creație.

Comentati?

Your email address will not be published.