Sultanul mașinilor

Sultanul din Brunei are cea mai mare colecție de mașini din lume
,
2.29K 0

V-ați întrebat vreodată cui îi aparține cea mai mare colecție de modele Mercedes-Benz din lume? Avem un răspuns la această întrebare! Este vorba despre Sultanul din Brunei. Câte are? Ei bine, asta este o întrebare la care chiar și lui îi este imposibil să răspundă. Mercedes-Benz a devenit subtantiv fără număr în garajul Sultanului!

Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu’izzaddin Waddaulah ibni Al-Marhum Sultan Haji Omar Ali Saifuddien Sa’adul Khairi Waddien. Sau Sultan din Brunei, pe scurt. Da, știm, este mult mai ușor așa. Omul cu un nume aproape imposibil de spus corect are o avere estimată la aproximativ 20 de miliarde de dolari. Și se pare că, după ce a cumpărat cele mai mari palate care există în sultanat, a început să-și cheltuiască averea pe mașini.

Are în jur de 7000 în garajul său uriaș împărțit pe mărci: aripa Mercedes, aripa Lamborghini, aripa Rolls Royce și așa mai departe. Omul plătește 21 000 de dolari atunci când se tunde! Deci chiar credeți că îi pasă că ar cheltui prea mult pentru un automobil?

Sultanul mașinilor

Special pentru Majestatea Sa

Ar putea fi vorba despre aproximativ 600 de modele Mercedes, estimează angajații săi. Colecția sa include și mașini care nu au fost niciodată construite pentru a fi puse în vânzare, cum ar fi autoturismul S-Class break conceput special pentru el și un Sprinter galben cu interior roșu. Are și 100 de modele Mercedes-Benz S-Class, SEL și SL, toate negre, construite în perioada 1995-1997.

Sultanul mașinilor

Din moment ce colecționarea mașinilor este pasiunea sa numărul 1, și mașina de curse GLK GTR, singura din lume făcută pentru manevrarea cu mâna dreaptă și construită la mijlocul anilor ’90, a fost achiziționată de Sultan.

Apoi vorbim despre Mercedes-Benz S73 T AMG break. Ați putea spune că nu există așa ceva. Ei bine, există, atunci când plătești suma potrivită. Sultanul a comandat nu una, ci zece astfel de modele. Este vorba, de fapt, despre Mercedes-Benz S-Class W140 transformat în model break, cu o parte frontală de 600SEC și un motor V12 de 7.3 litri, care dezvoltă 565 CP.

Sultanul mașinilor

Și mai are o mașină despre care probabil că nu ați auzit niciodată. Este Mercedes-Benz Argento Vivo. Mașina este, de fapt, un SL cu o caroserie schimbată, conceput inițial ca să fie un concept car Honda. Dar secretul stă sub capotă: un motor AMG V12 de 7.3 litri, același folosit pentru Pagani Zonda.

Și un Mercedes strălucitor placat cu aur și-a găsit loc în garajul Sultanului. Un garaj mare cât zece terenuri de fotbal puse cap la cap.

Sultanul mașinilor

Casa bântuită

Toate aceste mașini au supraviețuit în clădirea de două etaje care reprezintă garajul Sultanului. Dar cele mai multe dintre ele par abandonate. Autoritățile din Brunei nu au niciun plan de a le vinde, de a le salva sau de a le scoate la licitație, iar transformarea garajului într-un muzeu s-ar putea realiza doar cu sume uriașe.

Sultanul mașinilor

În ultimul deceniu, Sultanul a făcut cadou câteva mașini amicilor străini sau localnicilor, dar colecția rămâne imensă. Ceea mai mare colecție de mașini din lume arată ca o casă bântuită.

Conform site-ului World’ Rich People, acestea sunt cele mai importante mașini din garajul Sultanului:

  • 604 Rolls Royce
  • 574 Mercedes-Benz
  • 452 Ferrari
  • 382 Bentley
  • 209 BMW
  • 179 Jaguar
  • 134 Koenigsegg
  • 21 Lamborghini
  • Aston Martin

Și acum că am aflat cifrele, o singură întrebare rămâne valabilă: Sultanul merge vreodată pe jos? Majestate, mașina vă așteaptă la scară!
Sultanul mașinilor

Sursă foto: World’s Rich People

Comentati?

Your email address will not be published.