Șeful Volkswagen spionează Mercedes-Benz F 015 Luxury in Motion

F 015 Luxury in Motion
,
1.68K 0

CEO-ul Volkswagen, Martin Winterkorn, a devenit celebru pentru un hobby mai puţin obişnuit: examinarea în detaliu a celor mai recente oferte propuse de rivalii săi. La Detroit, sub lupă a intrat conceptul Mercedes-Benz F 015 Luxury in Motion.

Winterkon a fost fotografiat în cel mai nou prototip Mercedes-Benz. Şi nu a fost singur, alături de el fiind nimeni altul decât şeful departamentului de dezvoltare de la Mercedes, Dr. Thomas Weber. Acesta a părut mai mult decât fericit să-i prezinte colegului de breaslă tehnologiile revoluţionare integrate la bord, iar cabina cu aspect de lounge a conceptului F 015 Luxury in Motion a făcut cu siguranţă o impresie excelentă.

Martin Winterkorn s-a arătat interesat de întreaga filosofie din spatele conceptului – schimbul continuu de informaţii între vehicule, pasageri şi lumea înconjurătoare, misiune îndeplinită cu graţie de cele şase display-uri care decorează cabina lui F 015 Luxury in Motion. Pasagerii pot interacţiona cu vehiculul folosind gesturi sau tehnologia eye-tracking, pe lângă tradiţionalul touchscreen.

Winterkon-Weber

Mercedes-Benz F 015 Luxury in Motion este un vehicul electric plug-in, bazat pe tehnologia pilei cu hidrogen, oferind o autonomie de 1,100 km. Hidrogenul este stocat în rezervoare de 5.4 kg, la o presiune de 700 de bari. Puterea este transmisă către cele două motoare electrice instalate pe puntea spate, fiecare dintre ele capabile să livreze 100 kW și 199 Nm. Putere totală este de 200 kW/398 Nm.

Citiţi prezentarea detaliată a conceptului Mercedes F015 Luxury in Motion.

Sursă foto: MB Passion

 

Comentati?

Your email address will not be published.