Șase decenii de fascinație – Toate modelele Mercedes-Benz SL reunite într-o carte

,
1.48K 0

Mercedes-Benz SL – Șase decenii de fascinație este cartea care aduce laolaltă toate modelele legendare din gama SL. Sunt 528 de pagini de informații detaliate despre fiecare dintre mașinile care poartă emblema SL, de la începuturi, în 1952, și până astăzi.

800 de fotografii, unele dintre ele publicate în premieră, tabele cu date complete care rezumă istoria legendarului automobil. Cartea este disponibilă la dealerii Mercedes din întreaga lume, cu prețul de 69 de euro.

Mercedes-Benz SL“Pe 6 februarie 1954, Mercedes-Benz a făcut furori dezvăluind noul 300 SL,” scrie Ola Källenius, membru în Consiliul de Administrație de la Daimler AG, în prefața cărții. “Având la bază celebra mașină de curse din 1952, care purta același nume, 300 SL era, la vremea sa, cea mai rapidă mașină de serie și avea să devină o mașină sport de vis. Portierele sale tip fluture au atras atenția la fel de mult ca puterea motorului de sub capotă.”

Așa a început povestea de succes care a sfidat deceniile până în zilele noastre. Mercedes-Benz SL este o reprezentare a caracterului sportiv și a luxului, a confortului și a siguranței. Cartea spune această istorie în detaliu, analizând fiecare dintre cele nouă modele ale gamei, cu bune și cu rele, de-a lungul celor șase decenii de viață.

Unul dintre capitole îi duce pe cititori în atelierul de design de la mijlocul anilor ’60, acolo unde experții lucrau la dezvoltarea modelului “Pagoda” SL. Capitolul despre seria 107 este completat de fotografii color autentice care redau momente din competițiile sportive la care au participat coupe-urile SLC la finele anilor ’70. Sezonul 1952, în care Mercedes-Benz a reușit o dublă victorie în celebra Carrera Panamericana este disponibil în versiune video, pentru că aceia care cumpără cartea primesc codul ce permite accesul la acest gen de fișiere cu filmări inedite.

 

Comentati?

Your email address will not be published.